„Prekybos apimtys tarp Rusijos ir Vengrijos augo ir praėjusiais metais“, – rusų valstybinė naujienų agentūra TASS citavo Rusijos ministrą. Abi šalys esą ypač suinteresuotos bendradarbiauti farmacijos pramonės srityje bei kovojant su onkologinėmis ligomis.

Vengrija yra ES ir NATO narė.

Pasak P. Szijjarto, M. Muraška atvyko į Vengriją dalyvauti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ministrų konferencijoje. PSO Europos padalinio renginys Budapešte prasidėjo trečiadienį ir truks iki penktadienio. Be kita ko, ketinama parengti Budapešto deklaraciją, kuri nubrėš privalomus tikslus, kad būtų išvengta klimato kaitos ir aplinkos užterštumo nulemtų ligų ir mirčių.

Rusijos narystė tokiose JT organizacijose, kaip PSO, nėra paveikta invazijos į Ukrainą. Tačiau nuo tada neįprasta, kad ES šalys rengtų dvišalius susitikimus su Rusijos vyriausybės nariais ir demonstruotų normalumą. P. Szijjartas trečiadienį feisbuke paskelbė nuotraukas, kuriose jis lydi M. Murašką Užsienio reikalų ministerijoje.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas jau prieš Ukrainos karą palaikė gerus santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. V. Orbanas nenoriai palaiko ES įvestas sankcijas Maskvai. Jis taip pat iš dalies vilkina ES sankcijų planus, grasindamas juos vetuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)