Visoje Vengrijoje iškabintuose plakatuose – iš Vengrijos kilusio investuotojo Georgeo Soroso sūnus Alexanderis Sorosas, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir šūkis „Nešokime pagal jų dūdelę“.

Ši kampanija primena tą, kuri buvo vykdyta 2019 m., kurios metu tuometinis Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude Junckeris buvo vaizduojama su pačiu Georgeu Sorosu.

Tąkart plakatai buvo nukabinti, sulaukus kritikos iš konservatyviosios Europos liaudies partijos (EPP), kuriai tuo metu priklausė ir V. Orbano partija „Fidesz“. „Fidesz“ iš EPP pasitraukė 2021 m.

Komisijos atstovas pranešė, kad U. Von der Leyen „nė kiek nesutriko“ dėl jos vaizdavimo plakatuose. Tai – ne pirmas kartas, ir greičiausiai ne paskutinis, sakė jis.

Atstovas sakė, kad, jo žiniomis, U. von der Leyen ir A. Soroso jokie verslo santykiai nesieja, pridurdamas, kad su antisemitizmu taikstomasi nebus.

G. Sorosas yra holokaustą išgyvenęs žydas.

Vyriausybei palanki Vengrijos žiniasklaida yra užsiminusi, kad būtent Alexanderis Sorosas diriguoja tarptautinės bendruomenės kritikai Vengrijos vaikų apsaugų įstatymo adresu, kvestionuodamas įstatymo nuostatą, kad vaikams nereikia aiškinti, kas yra homoseksualumas ir vietoje to juos reikėtų saugoti nuo publikacijų šia tema.

Jo vyriausybė visai neseniai atliko apklausą apie ES – viename iš 11 jos klausimų melagingai teigiama, kad blokas siekia Vengrijoje įsteigti imigrantų getų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)