Pontifikas šeštadienį patvirtino sprendimą paskirti monsinjorą Battistą Mario Salvatore Riccą banko, kuris oficialiai vadinasi Religijos darbų institutu (Istituto per le Opere di Religione, IOR), laikinuoju prelatu.

Šis svarbus postas buvo laisvas nuo 2011 metų.

Prelatas prižiūri banko veiklą, dalyvauja jo Priežiūros tarybos posėdžiuose ir, kas itin svarbu, turi teisę susipažinti su visais jo dokumentais. IOR prelatas yra atskaitingas Kardinolų komisijai, kuriai vadovauja antrasis pagal rangą Šventojo Sosto pareigūnas, todėl faktiškai jis turi galimybę palaikyti tiesioginį ryšį su popiežiumi.

Prieš atsistatydindamas ankstesnis popiežius Benediktas XVI IOR prezidentu paskyrė vokiečių aristokratą finansininką Ernstą von Freybergą, kuris teigia, kad banko pagrindinė problema yra jo reputacija, o ne veiklos trūkumai.

Vatikano banką pastaraisiais dešimtmečiais krėtė virtinė skandalų. Ankstesnį jo prezidentą Ettore Gotti Tedeschi Komisija be jokių ceremonijų atleido 2012 metų gegužę.

Vatikanas mėgina įgyvendinti reformas, kad bankas atsidurtų "baltajame sąraše" šalių, kurios laikosi įstatymų dėl pinigų plovimo prevencijos, tačiau Italijoje jo atžvilgiu vyksta tyrimas dėl įtartinų transakcijų.