Prasisunkusios atliekos dar labiau padidino dešimtmečius trukusią grunto taršą dėl nesandarių cisternų Hanforde ir gali užteršti po saugykla slūgsančius požeminius vandenis, tačiau nekyla pavojaus, kad artimiausiu laiku bus užteršta Kolumbijos upė, nurodė pareigūnai.

Apie naujai atrastą teršalų nuotėkio šaltinį gubernatorius Jay Inslee paskelbė praėjus savaitei po to, kai JAV Energetikos departamentas informavo apie nustatytą teršalų prasisunkimą iš vienos Hanfordo saugyklos cisternos.

Pasak J.Inslee, jis penktadienį buvo informuotas darbą baigiančio JAV energetikos sekretoriaus Steveno Chu, kad iš viso šešios cisternos, turinčios viengubas sieneles, skleidžia radioaktyvius teršalus.

"Žmonių sveikatai nėra tiesioginės arba artimiausiu laiku galinčios kilti grėsmės, susijusios su šiais naujai atrastais nuotėkiais, kurie yra už daugiau nei 8 kilometrų nuo Kolumbijos upės, - sakoma J.Inslee pranešime, kurį paskelbė jo biuras. - Tačiau vis tiek ši žinia kelia nerimą visiems Vašingtono valstijos gyventojams."