N. Haley laimėjo rinkimus Vašingtone, kur už ją balsavo 62,86 proc. rinkėjų – tuo tarpu D. Trumpas surinko 33,22 proc. balsų, sekmadienį vakare pranešė respublikonų partijos skyrius Kolumbijos apygardoje. Iš viso balsavo 2 035 respublikonai.

Tačiau vis dar manoma, kad labiau nuosaikia nei D. Trumpas laikoma N. Haley turi nedaug galimybių galų gale nurungti buvusįjį prezidentą ir pelnyti respublikonų partijos nominaciją.

Lig šiol D. Trumpas laimėjo visus pirminių rinkimų raundus, įskaitant įvykusį N. Haley gimtojoje Pietų Karolinos valstijoje. Praktiškai aišku, kad lapkritį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose būtent jis varžysis su prezidentu Joe Bidenu.

Iki pirminių rinkimų Vašingtone, D. Trumpas jau buvo surinkęs 244 teritorijų deputatų balsus, tuo tarpu N. Haley – vos 24. Pergalė šalies sostinėje jos kraitį papildys vos 19 balsų.

Tačiau N. Haley vis tiek yra pareiškusi, kad iš rinkimų nesitrauks iki Didžiojo antradienio balsavimo, kuris kovo 4 d. įvyks 15 valstijų ir vienoje teritorijoje – Amerikos Samoa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)