Pasak jo, kaip informuoja TVN24, lenkų chuliganams talkino nemažas būrys užsienio anarchistų. Tarp policijos sulaikytų 210 aktyviausių riaušininkų yra 92 Vokietijos piliečiai, vienas ispanas, vienas vengras ir vienas Danijos pilietis.

Miestui padaryti milijoniniai nuostoliai. 29 riaušininkai nuvežti į ligoninę. Sužeista 40 policininkų, iš jų 22 taip pat paguldyti į ligoninę. Sudaužyta 14 policijos automobilių.

Už policininkų užpuolimą Lenkijoje gresia iki 3 metų kalėjimo. Sulaikytų asmenų bylos nagrinėjamos skubos tvarka. Tam pasitelkta 30 teisėjų.

Policija, remdamasi filmuota medžiaga, pradėjo aktyviausių riaušininkų paieškas, todėl manoma, jog areštuotųjų skaičius gerokai padidės.

Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorowskis susirėmimus, kilusius Lenkijos nepriklausomybės dieną, minint 93-iąsias nepriklausomybės atgavimo metines, pavadino “gėdingais”.

Anot jo, būtina skubiai peržiūrėti demonstracijų leidimų išdavimo ir tvarkos palaikymo įstatymus, kadangi lenkų anarchistų demonstracija buvo legali, o jos organizatoriai garantavo tvarką, tačiau “Nepriklausomybės žygį” teko lydėti vandens patrankų šūviais ir ašarinėmis dujomis.