„Nepaisant to, kad Rusijos okupantai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, situacija išlieka stabili ir kontroliuojama. Birželio 16 dieną 9.00 val. vandens lygis Kachovkos užtvankoje netoli Nikopolio toliau mažėja, tačiau ZAE aušinimo tvenkinyje jis išlieka nepakitęs – 16,67 metro. To visiškai pakanka elektrinės poreikiams patenkinti“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad vandens lygis šiluminės elektrinės kanale, iš kurio, esant reikalui, maitinamas ZAE tvenkinys, yra 11,19 metro. Bendrovė „Energoatom“ teigia, kad pastaruoju metu vandens lygis kanale krenta nesmarkiai, jo rodikliai nebepriklauso nuo Kachovkos rezervuaro svyravimų.

ZAE reaktoriai neveikia nuo 2022 metų rugsėjo. Nuo to laiko nevyksta aktyvus vandens garinimas iš aušinimo tvenkinio“, – pabrėžė „Energoatom“.

Kaip pranešama, rusų okupantai neleidžia ZAE darbuotojams ukrainiečiams pervesti 5-ojo reaktoriaus į šaltojo sustabdymo būseną, kaip numatyta Valstybinės branduolinio reguliavimo inspekcijos 2023 metų birželio 8 dienos įsakyme.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją