Stiprus žemės drebėjimas užfiksuotas iškart po 2.00 val. nakties (pirmadienį 18.00 val. Grinvičo laiku) 13 km gylyje Kinijos Sindziango regione, maždaug už 140 kilometrų į vakarus nuo Aksu miesto.

Vietos valdžios institucijos į drebėjimo epicentrą išsiuntė komandą, pranešė Pekino valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, o apie 800 žmonių buvo pasirengę bet kokiai didelei nelaimės padarinių likvidavimo misijai.

Kazachstano sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad didžiausiame šalies mieste Almatoje medicininės pagalbos kreipėsi 44 žmonės, patyrę „įvairių“ sužalojimų.

Socialinėje žiniasklaidoje ir vietos žiniasklaidos priemonėse paskelbtose nuotraukose matyti, kaip po žemės drebėjimo į lauką plūsta gyventojai.

Kinijos Akči apygardoje šeši žmonės patyrė sužeidimus, iš kurių du buvo „sunkūs“, rašoma Sindziango vyriausybės žiniasklaidos paskyros „Weibo“ įraše.

Iš viso apygardoje sugriuvo 47 pastatai, o dar 78 buvo apgadinti, sakoma įraše.

Indijos sostinės Naujojo Delio vietos televizijos kanalai pranešė apie stiprius požeminius smūgius mieste, esančiame maždaug 1 400 km nuo epicentro.

Pasak AFP reporterio, Kirgizijos sostinėje Biškeke žmonės taip pat bėgo iš namų į gatvę, nes dėl žemės drebėjimo drebėjo sienos ir siūbavo baldai.

Kirgizijos nepaprastųjų situacijų ministras Bohobekas Ažikejevas vaizdo pranešime teigė, kad mieste „neužregistruota jokių aukų ar žalos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją