Pasaulinio terorizmo indekso (Global Terrorism Index) duomenis, po Rugsėjo 11-osios išpuolių Šiaurės Amerika tapo saugiausiu regionu pasaulyje. Per tą laiką regione buvo įvykdyti tik 127 išpuoliai, pareikalavę 23 aukų. Šie statistiniai duomenys neabejotinai pagrindžia Amerikoje taikomų drakoniškų kovos su terorizmu priemonių veiksmingumą.

Sidnėjuje veikiančio Ekonomikos ir taikos instituto atlikto tyrimo duomenimis, terorą Amerikoje kaip poveikio priemonę daugiausia naudoja aplinkosaugos, gyvūnų apsaugos ir prieš abortus pasisakantys aktyvistai. Daugumos teroristinių išpuolių taikiniais pasirenkami konkretūs pastatai ar bendrovės, prieš paprastus žmones pasitaikė vos keli išpuoliai. Mažiau nei 3 proc. teroristinių išpuolių buvo priskirti teroristinei organizacijai „Al Qaeda“.

Tyrimas atskleidė, jog tikrieji „Al Qaedos“ lyderiai Afganistane ir Pakistane jau praktiškai sunaikinti.

Tais metais, kai buvo nužudytas Osama Bin Ladenas (2011 metais), „Al Qaeda“ įvykdė tik vieną iš 4 tūkst. 656 teroristinių išpuolių – pagrobimą. Nepaisant to, net 11 iš 20 aktyviausiai pasaulyje veikiančių teroristinių organizacijų yra tiesiogiai susijusios būtent su „Al Qaeda“. Jos įvykdė tik keturis mirtinus išpuolius.

Vakarų Europoje per dešimt metų buvo įvykdyta 910 išpuolių, pareikalavusių 439 aukų. Vien Jungtinėje Karalystėje buvo užfiksuoti 236 tokie incidentai.