ECOWAS sutarė, kad į Nigerį gali būti pasiųstos organizacijos narių pajėgos, kurios šalyje atkurtų demokratiją. Tačiau tai būtų kraštutinė priemonė, o pirmenybė teikiama krizės sprendimui dialogo būdu.

Nigerį šiuo metu valdanti karinė taryba patvirtino, kad į šalies sostinę Niamėjų atvyko Vakarų Afrikos valstybių delegacija, o jai vadovauja buvęs Nigerijos vadovas Abdulsalami Abubakaras.

Anksčiau rugpjūčio mėnesį A. Abubakaro vadovaujama delegacija nesėkmingai siekė susitikti su prezidentu M. Bazoumu ir generolu Abdourahamane‘u Tiani‘u, perversmo vadu.

Šią savaitę ECOWAS valstybių gynybos vadovai susitiko Ganos sostinėje Akroje, kur aptarė galimos karinės operacijos detales, jeigu nepavyktų derybos. Ja būtų siekiama atstatyti prezidento M. Bazoumo valdžią.

ECOWAS politinių reikalų komisaras Abdelis Fatau Musah sakė, kad pajėgos pasirengusios vykti vos tik gaus įsakymą.

Nigeris tapo ketvirtąja Vakarų Afrikos valstybe, kur po 2020 m. įvyko perversmas. Prieš tai jie įvyko Malyje, Gvinėjoje ir Burkina Fase.

Sahelio regionas susiduria su džihadistų sukilėlių aktyvumu, kurie siejami su „Al-Qaeda“ ir „Islamo valstybe“. Nusivylimas dėl smurto iš dalies ir paskatino kariuomenes perimti valdžią.

ECOWAS pajėgos praeityje, nuo 1990 m., įsikišo į kitus konfliktus, įskaitant pilietinius karus Liberijoje ir Siera Leonėje. Į misiją Nigeryje karius siųstų Dramblio Kaulo Krantas, Beninas ir Nigerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją