Būtent ten vyko aktyvisto pašalinimo operacija. Kaip skelbia „Life News“, aktyvistas, Rusijoje ieškomas dėl rusų karių nužudymo, buvo nušautas praėjus dviem minutėms po sulaikymo momento.

Prie štai Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovai skelbė esą O. Muzyčka per klaidą mirtinai susižeidė pats, skelbia newsru.com.

Vaizdo stebėjimo kamerų įraše matoma, kaip O. Muzyčka ir jo bendrai stovi prie kavinės ir šnekučiuojasi. Staiga prie jų dideliu greičiu priartėja keli automobiliai, iš jų iššoka specialiojo Ukrainos kovos su organizuotu nusikalstamumu skyriaus ir dalinio „Sokol“ pareigūnai.

„Dešiniojo sektoriaus“ aktyvistai pradeda bėgti į skirtingas puses. Sprunka ir O. Muzyčka, kuris netrukus pranyksta iš kameros stebėjimo lauko. Dalis milicininkų bėga paskui jį, kiti čiumpa nespėjusios pasprukti jo bendražygius ir juos muša.

Antradienį Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Jevdokimovas pranešė, jog naktį į antradienį vidaus reikalų ministerijos pareigūnai vykdė specialią operaciją, skirtą sulaikyti organizuotos nusikalstamos grupuotės, kuriai priklauso ir O. Muzyčka, narius.

Anot pirmojo ministro pavaduotojo, sulaikymo metu O. Muzyčka įbėgo į kavinę, iššoko pro langą ir pradėjo šaudyti į „Sokol“ pareigūnus. Pareigūnai sureagavo paleisdami kelis šūvius į nusikaltėlio kojas.

„Dešiniojo sektoriaus“ koordinatorių pareigūnai sučiupo ir pargriovė ant žemės, tačiau jis ir toliau šaudė. Nuo patirtų sužalojimų aktyvistas mirė taip ir nesulaukęs greitosios pagalbos medikų.

O. Muzyčkos draugas „LifeNews“ papasakojo, kas iš tikrųjų nutiko prie minėtosios kaimo kavinės. Anot jo. O. Muzyčka į kavinę atvyko užkąsti ir pasveikinti bičiulį su gimimo diena.

„Tada privažiavo keli „Volkswagen“ markės automobiliai ir visureigiai. Iš jų iššoko ginkluoti asmenys ir visus suguldė ant asfalto. Kai viskas baigėsi, Sašos kūną radome surakintomis rankomis, drabužiai buvo suplėšyti. Akivaizdu, jog užpuolikai norėjo įsitikinti, jog jis nevilki neperšaunamos liemenės, ir nušovė jį tiesiai į širdį“, - sakė nužudytojo brolis.

„Jie taip pat išsivežė du mūsiškius ir dar du žmones“, - patikino pašnekovas. Antradienį Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas patvirtino, jog buvo sulaikyti trys organizuoto nusikalstamumo grupuotės, kuriai priklausė ir O. Muzyčka, nariai, iš jų atimti keli automatiniai šautuvai ir pistoletas „Makarov“.

Sulaikytieji buvo nugabenti į Kijevą ir patupdyti į areštinę. Pareigūnas pažymėjo, nusikaltėliai buvo ieškomi nuo kovo 8-osios. O. Muzyčka, anot pareigūno, nuolat slapstėsi ir keitė dislokacijos vietą.

Ukrainos žiniasklaida skelbia, jog O. Muzyčko prieš mirtį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Norite mane sunaikinti – atvažiuokite, nekantriai jūsų laukiu!“. Dar prieš tai įrašė vaizdo pranešimą, kuriame pareiškė, jog jį greitai gali „pašalinti“.