„Šokas! Po tokių smūgių į galvą žmonės neišgyvena“, – toks komentaras atsirado „Youtube“ tinkle po vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip „Berkut“ daužo žmogų.

Sausio 22-osios ryte specialiosios paskirties būrio „Berkut“ nariai ėmė ardyti barikadas Gruševskio gatvėje Kijevo centre, kur tęsiasi Euromaidano aktyvistų ir teisėsaugininkų susirėmimai. Dabar demonstrantus ir „Berkut“ narius skiria tik apdegę autobusai ir sunkvežimiai.

Kaip informuoja zn.ua, protestuotojai savo ruožtu ėmė mėtyti į milicininkus akmenis ir butelius su degiu mišiniu. Tada „Berkut“ trumpam atsitraukė, bet greitai atnaujino barikadų griovimą.

„Berkut“ nariai sulaiko žmones, muša juos ir tempia į savo teritoriją. Vienas iš specialiosios paskirties būrio narių paėmė iš mitinguojančiųjų Ukrainos vėliavą.

Gatvė link viešbučio „Dniepr“ jau ištuštinta. Žmonės persigrupavo ir stumia „Berkut“ aukštyn gatve. Po to, kai aktyvistus nustūmė, jie persigrupavo ir pradėjo kontrpuolimą. Pranešama, kad mitinguotojams pavyko grįžti į buvusias pozicijas.

Šiuo metu Gruševskio gatvėje yra apie 1 000 žmonių – grįžo tie, kurie po naktinio budėjimo buvo išėję pailsėti. Sulaukta ir pastiprinimo iš Maidano.

Į gatvę važiuoja greitosios pagalbos automobiliai. Iš „Berkut“ įtaisytų garsiakalbių sklinda įspėjimai apie atsakomybę už neteisėtus veiksmus.