Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo paskyroje socialiniuose tinkluose ištrynė šį vaizdo įrašą.

Buvo skelbiama, kad publikuojamuose kadruose užfiksuota Rusijos karių panika, jie bėgo į šalis ir bandė pasislėpti nuo sprogstančių sviedinių. Už maždaug šimto metrų galima matyti didžiulį juodų dūmų stulpą, primenantį tai, kas lieka iš degančių cisternų su degalais ar tepalais.

Pirmasis pranešimas apie Brilivkos rajone Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunaikintą rusų ešeloną pasirodė dar liepos 29 dieną, tada „Pietų“ vadovybė pateikė ir oficialų patvirtinimą.

Kai teigė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka, atakos taikinyje atsidūrė per 40 vagonų su Rusijos kariais, karine technika ir amunicija, kurie buvo perkelti į Chersono sritį iš Krymo.

„Žmonės virto anglimis, technika – metalo laužu, o šaudmenys – išlėkė į orą“, – sakė A. Heraščenka.

Anot jo, per ataką žuvo ir Rusijos geležinkelių darbuotojų, kurie rūpinosi karinio krovinio pervežimu Ukrainos teritorijoje. „Tai jau ne pirmas kartas, kai Ukrainoje žūsta Rusijos geležinkelių mašinistai. Ir tikrai ne paskutinis“, – sakė A. Heraščenka.

Jis patikslino, kad geležinkelio darbuotojai, padedantys Rusijos Federacijai su Ukrainos okupacija, yra „potencialūs mirtininkai“: „Kiekvienas ešelonas su karine technika, kariais ir šaudmenimis iš kosmoso stebimas realiu laiku tiek dieną, tiek naktį. HIMARS raketos naikina viską: ir karius, ir vadus, ir šauktinius, ir aptarnaujantį geležinkelių personalą. Norite, kad jūsų tėvynainiai mašinistai liktų gyvi? Tada įtikinkite susilaužyti koją, ranką, susirgti – bet ką, kad tik nereiktų lydėti ešelonų į Ukrainą“, – rusams patarė A. Heraščenka.

Tačiau vaizdo įrašas, kuris antradienį plito socialiniuose tinkluose darytas ne Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)