Socialiniame tinkle „YouTube“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip „Berkut“ kariai, nuogai išrengę ir sumušę protestuotoją, dar iš jo ir tyčiojasi. Įdavę keistą įrankį, „Berkut“ jauną vaikiną dar ir filmuoja. Vaizdo įrašas nutrūksta, kai vaikinas įlaipinamas į specialiųjų pajėgų autobusiuką. Kas su juo nutinka vėliau, neaišku.

Informacija apie lavonus morge Oranžerijos g. nepasitvirtino

Šiuo metu informacija apie tai, kad į morgą Oranžerijos g. Kijeve vežami lavonai, nepasitvirtino.

Apie tai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ parašė partijos „Batkivščina“ narė Lesia Orobec, informuoja gazeta.ua.

„Mobilusis telefonas, iš kurio neva buvo atsiųsta informacija, nepriklauso vienam abonementui. Ir įvykio vietoje buvę žurnalistai, ir visi mūsų šaltiniai neigia mums pateiktus duomenis. Situacija kontroliuojama“, – parašė ji.

„Veikiausiai tai eilinė dezinformacija, skirta išgąsdinti ir sukurstyti daugiau agresijos. Draugai, labai prašau – nekelkite panikos. Tokiu sunkiu metu labai svarbu patikrinti viską, apie ką pranešama. Šiais laikais saugoti informacijos lauką – apskritai saugumo pagrindų pagrindas“, – pridūrė ji.

Primename, jog anksčiau iš nepatikrintų šaltinių buvo gauta informacijos, kad į morgą oranžerijos g. veža lavonus.

Apie žiaurų „Berkut“ elgesį nuolat praneša protestuotojai

Sausio 23 d. rytą, apie ketvirtą valandą, specialiosios paskirties dalinio „Berkut“ kariai sulaikė Automaidano dalyvius (protestuotojus, kurie patruliuoja gatvėse), patruliavusius prie 17-tos Kijevo ligoninės.

Aleksandra Matvijčiuk iš Piliečių teisių centro pranešė, kad sulaikytų asmenų skaičius nežinomas. Visos Automaidano dalyvių mašinos sudaužytos, skelbia unian.net.

Kaip rašo „Ukrainskaja pravda“, vaikinas, kuriam pavyko pasprukti, girdėjo, kaip „Berkut“ pareigūnai grasino sulaikytiems aktyvistams, kad dabar jie bus vežiojami po miestą ir mušami.

Automaidano aktyvistai praneša, kad vieno jų lyderių – Dmitrijaus Bulatovo – buvimo vieta šiuo metu nežinoma. Pastarąjį kartą su juo susisiekta buvo sausio 22-osios vakare, skelbia liga.net.

Bendražygiai nežino, ar vakar D. Bulatovas patruliavo tuo metu, kai specialiųjų pajėgų „Berkut“ kariai sulaikė Automaidano aktyvistus. Žinoma tik tiek, kad D. Bulatovas patruliuoti neplanavo.

Vienas aktyvistas rastas negyvas, kitas papasakojo apie pagrobimą

Euromaidano protestuotojas Jurijus Verbickis, pagrobtas kartu su kitu aktyvistu Igoriu Lucenka, buvo rastas negyvas Kijevo Borispolio priemiestyje, praneša radijas „Svoboda“. Jis remiasi šeimos nariais, teigiančiais, kad jie atpažino jo kūną Borispolio lavoninėje.   

J. Verbickis kartu su aktyvistu I. Lucenka buvo pagrobtas sausio 21 dieną. Apie tai pranešė I. Lucenkos mergina Marija Lebedeva, sukėlusi triukšmą dėl jo pagrobimo per socialinį tinklą „Facebook“, rašo kyivpost.com. 

I. Lucenka vėliau sausio 21 dieną savo paskyroje „Facebook“ parašė, kad pagrobėjai jį paleido. Tačiau jis papasakojo, kaip manė, jog bus nužudytas, kai 10 vyrų pagrobė jį bei J. Verbickį ir juos terorizavo. Jis teigė manęs, kad „su gyvenimu teks atsisveikinti mažiausiai tris kartus per 24 valandas“. 

„Ištrūkau iš miško, kur pagrobėjai mane atvežė ir paliko. Esu gerai nusiteikęs, be mobiliojo telefono, vidutinės būklės“, - apie save rašė I. Lucenka.

Aktyvistas teigė, kad jį ir J. Verbickį pagrobė 10 vyrų. Jie buvo pagrobti iš Oleksandrivskos ligoninės Kijeve, kur J. Verbickis atvyko medicininės pagalbos dėl akies sužalojimo, patirto per susirėmimus su milicija.