Kaip skelbia svetainė cenzor.net, televizijos ICTV vaizdo įraše matyti, kaip specialiųjų pajėgų kovotojai pasiveja vieną iš protestuotojų, parverčia jį ant žemės ir pradeda mušti. Smūgius suduoda daugelis pro šalį bėgančių „Berkut“ kovotojų. Ant žemės gulintis žmogus liaujasi dengtis nuo smūgių ir netgi nebejuda.
Lapkričio 30 dieną Nepriklausomybės aikštėje surengtas susidorojimas su studentais ir jėgos struktūrų veiksmai per susirėmimus prie Ukrainos prezidento administracijos sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

Protestuotojai vis dažniau reikalauja, kad specialiųjų pajėgų kovotojai už savo veiksmus per masines protesto akcijas atsakytų asmeniškai. Pavyzdžiui, siūloma, jog kiekvienas kovotojas ant šalmo turėtų individualų numerį, pagal kurį vaizdo įrašuose būtų galima jį identifikuoti.

Taip pat girdisi raginimų išformuoti specialųjį būrį „Berkut“, kaip susikompromitavusį neleistinais veiksmais prieš demonstracijos dalyvius.

Gruodžio 3 dieną partijos „Batkivščina“ („Tėvynė“) deputatas, buvęs Kijevo milicijos vadovas Vitalijus Jarema pareiškė, kad lapkričio 30 dieną susidorojimui su protestuotojais Nepriklausomybės aikštėje vadovavo „Berkut“ viršininkas Sergejus Kosiukas, o jo nurodymus vykdė Kijevo specialiųjų pajėgų būrio „Berkut“ pareigūnai.

„Man labai gėda, jog kažkada vadovavau šiam specialiųjų pajėgų poskyriui“, - sakė jis.