Jame įtariamoji aiškina mergaitės žmogžudystę kerštu už Rusijos bombardavimus Sirijoje. Iš pradžių moteris sako, kad atkeršijo tam, kas lieja kraują. Į klausimą, ką ji turi omenyje, auklė atsakė, kad tai daro Putinas, kuris meta bombas iš lėktuvų.

Įtariamoji Uzbekistano pilietė G. Bobokulova, žiniasklaidoje gavusi „kruvinos auklės“ pravardę, buvo sulaikyta pirmadienį prie vienos Maskvos metropoliteno stoties, kur vaikščiojo laikydama mergaitės galvą. Moteris buvo išsiųsta teismo psichiatrijos ekspertizei.

Trečiadienį pasirodė žinių apie tai, kad neva G. Bobokulovos telefone rasti dviejų įtariamų ekstremistų kontaktai. Apie tai pranešė „Interfax“ šaltinis. Vėliau Rusijos tiriamojo komiteto oficialus atstovas Vladimiras Markinas šią žinią paneigė.

Lapkričio 29 d. bute Liaudies sukilimo (Narodnojė Opolčenije) gatvėje kilo gaisras. Jį užgesinus bute rastas 4 m. mergaitės kūnas be galvos. Vėliau prie metro stotelės sulaikė mergaitės auklę G. Bobokulovą. Ji ėjo gatve su mergaitės galva rankose, šaukė „Allahu Akbar“ ir grasino susisprogdinsianti. Sulaikyta ji prisipažino.

„Taip įsakė Alachas“, – sakė 38 metų moteris žurnalistams, atvykusi į rajono teismą, kuris turi pratęsti jos suėmimą.

„Alachas siunčia antrą pranašą, nešantį taikos žinią“, – kalbėdama laužyta rusų kalba sakė ji, sėdėdama įtariamųjų aptvare. Moteris taip pat skundėsi, kad yra „išalkusi“, nemaitinama ir „per savaitę numirs“.

Šiuo metu G. Bobokulova suimta. Kovo 2 d. pranešus apie kardomąją priemonę moteris mažai kalbėjo, tik pasakė, kad sutinka būti suimama ir papasakojo teismui apie save. Ji pranešė, kad gimė 1977 m., nebuvo teista, turi vidurinį išsilavinimą, turi tris sūnus – 20, 19 ir 16 metų. Prieš teismo posėdį ji atsakė tik į vieną žurnalistų klausimą ir pasakė, kad nužudyti mergaitę jai liepė Alachas.

Rusijos tiriamojo komiteto Maskvos valdybos atstovas teisme pareiškė, kad oficialus kaltinimas moteriai bus pateiktas kovo 4 d. Jai planuojama pateikti kaltinimą pagal 105 straipsnį („Žmogžudystė“), 167-ą („Tyčinis nuosavybės sunaikinimas padegimu“) ir 207 straipsnį („Melagingas pranešimas apie terorizmo aktą“).

Tyrimą atliekanti Olga Lapteva, kuri teisme negalėjo nuslėpti savo emocijų, sakė, jog G.Bobokulova yra įtariama įvykdžiusi „itin sunkų nusikaltimą“ ir jai gresia „privaloma kur kas ilgesnė nei trejų metų laisvės atėmimo bausmė“.

Teismas davė leidimą pratęsti auklės suėmimą dviem mėnesiams, kol vyks nusikaltimo tyrimas.

Pasak tyrėjų, jie siekia išsiaiškinti, ar G.Bobokulova neturėjo nusikaltimo bendrininkų.

G.Bobokulovai po suėmimo dėl mergaitės Nastios, pasak teisėjo, gimusios 2011 metais, nužudymo, buvo skirta teismo psichiatrinė ekspertizė. Anksčiau tyrėjai sakė, kad mergaitei buvo treji – ketveri metai.

G.Bobokulova yra įtariama žiauriai nužudžiusi vystymosi sutrikimų turinčią ir epilepsija sergančią mergaitę jos šeimos bute šiaurės vakarinėje Maskvos dalyje, po to padegusi butą ir iš jo pabėgusi.

Laikraštis „Moskovskij Komsomolec“, cituodamas uzbekų policiją, pranešė, kad įtariamoji maždaug 15 metų serga šizofrenija.

Vienas šeimos draugas, kurį cituoja „Komsomolskaya Pravda“, pasakojo, kad pastaruoju metu kartu su šeima gyvenusi auklė tapo labai religinga, daug laiko praleisdavo internete ir į namus atsinešė maldai skirtą kilimėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (963)