Jo pasisakymas prieštarauja naujausiems Rusijos prezidento Vladimiro Putino vertinimams, kad Ukraina patiria „katastrofiškų“ nuostolių ir kad kovos išsikvėpė.

„Zaporižios ir Chersono frontuose Rusijos kariuomenė traukiasi. Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia atgal Rusijos kariuomenę", – socialiniame tinkle sakė Jevgenijus Prigožinas.

Pernai Kremlius tvirtino aneksavęs pietines Zaporižios ir Chersono sritis, nors taip niekada ir nepajėgė užimti jų visų, pastaruoju metu Ukraina ten padarė nedidelę pažangą.

„Mes plūstame kraujais. Niekas nesuteikia rezervų. Tai, ką jie mums sako, yra didžiausia apgaulė", - tvirtino J. Prigožinas, turėdamas omenyje Rusijos karinę ir politinę vadovybę.

62 metų verslininkas, kuriam Vakarai taiko sankcijas, yra artimas Kremliui ir išgarsėjo per Rusijos operaciją Ukrainoje bei tapo negailestingu Maskvos politikos kritiku. Jo pajėgos, sustiprintos dešimtimis tūkstančių kalėjimuose užverbuotų nusikaltėlių, suvaidino svarbų vaidmenį Rusijai užimant Donecko srities Bachmuto miestą.

J. Prigožinas negaili kritikos Kremliui ir net kelia klausimą dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pradėti karinę operaciją Ukrainoje. „Kodėl prasidėjo specialioji karinė operacija? (...) karas buvo reikalingas saujelės niekšų savireklamai“, – sakė jis.

Pastaruoju metu kovos sustiprėjo okupuotose Ukrainos pietų ir rytų dalyse, Ukraina smogia toli už priešo linijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją