Birželio 2 d. J. Prigožinas pareiškė, kad Rusijos gynybos ministerijos atstovai neva užminavo kelius, kuriais „Vagner“ kovotojai traukėsi iš Bachmuto.

Po dviejų dienų J. Prigožino spaudos tarnyba paviešino raportą, kuriame teigiama, kad gegužės 17-ąją „Vagner“ inžinerijos ir išminavimo kuopa pradėjo kelių išminavimo darbus, bet buvo priversta juos nutraukti, nes netoli Semihirjės buvo apšaudyta iš Rusijos gynybos ministerijos karių pozicijų, rašo „Meduza“.

Privačios karinės bendrovės „Vagner“ kovotojai „ėmėsi atsakomųjų priemonių“, sakoma raporte. Jame tvirtinama, kad samdiniai neva sulaikė grupę karių. Jiems vadovavo 72-osios motorizuotųjų šaulių brigados vadas, papulkininkis, „kuris buvo apsvaigęs nuo alkoholio“.

J. Prigožino spaudos tarnyba taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vyras prisistato papulkininkiu Romanu Venevitinu ir sako, jog su savo kovotojais nuginklavo privačios karinės grupuotės „Vagner“ greitojo reagavimo grupę ir apšaudė samdinių mašiną. Jo teigimu, taip pasielgė dėl „asmeninės neapykantos“. Vaizdo įraše vyras tvirtina, kad buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Žmogus už kadro klausia papulkininkio, kaip galima charakterizuoti jo veiksmus. Po ilgos pauzės vyras atsako: „Kaltas.“

„Telegram“ kanalo „Sirena“ įkūrėjai rašo, kad duomenų bazėse rado kareivį vardu R. Venevitinas. Remiantis kanalo duomenimis, jam 45-eri metai, tarnauja Rusijos ginkluotosiose pajėgose, prieš tai dirbo saugos tarnyboje „Sparta“ Žemutinio Naugardo srityje. Kaip teigiama „Telegram“ kanale, 2013 m. iš jo buvo atimta teisė vairuoti už vairavimą išgėrus.

Rusijos gynybos ministerija J. Prigožino spaudos tarnybos pareiškimo nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)