Apie tai pats politikas papasakojo radijuje „Echo Moskvy“, informuoja newsru.com. Neseniai tą patį pareiškė partijos „Jabloko“ įkūrėjas Grigorijus Javlinskis.

V. Žirinovskis mano, kad gali patekti į antrą turą, taip pat mano, kad rinkimuose dalyvaus ir dabartinis Rusijos vadovas Vladimiras Putinas. Kol kas nežinoma, ar jis balotiruosis ketvirtai kadencijai. Žurnalistai ne kartą šito klausė V. Putino, tačiau vienareikšmiško atsakymo nesulaukė.

Prieš mėnesį „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas pareiškė, kad absoliučiai tiksliai žino apie V. Putino sprendimą dėl ketvirtos kadencijos. „Aš nemanau, aš žinau, kad šiuo metu jis ketina balotiruotis“, – sakė žurnalistas.

Na o dėl G. Javlinskio kandidatūros į prezidento rinkimus, kaip pranešė partijoje „Jabloko“, bus sprendžiama artimiausiame partijos suvažiavime. „Situacija susiklostė taip, kad be alternatyvos V. Putinui sukūrimo neigiama, o galbūt net katastrofinė įvykių eiga praktiškai neišvengiama... O tokią rimtą galimybę sukurti alternatyvą šiuo metu turi tik mūsų partija“, – įsitikinę G. Javlinskio šalininkai.

V. Žirinovskiui prezidento rinkimai 2018 m. bus jau šešti jo politinėje karjeroje – jis dalyvavo juose 1991 m. (7,81 proc. balsų), 1996 m. (5,70 proc.), 2000 m. (2,70 proc.), 2008 m. (9,35 proc.) ir 2012 m. (6,22 proc.). G. Javlinskis pretendavo į valstybės vadovo postą du kartus – 1996 m. (7,34 proc.) ir 2000-aisiais (5,80 proc. balsų). 2012 m. jo neregistravo į kandidatus dėl didelio broko pasirašytuose lapuose.

Šių metų balandžio pradžioje sociologai iš „Levada-Centro“ paskaičiavo, kad prezidento rinkimuose už V. Putiną pasirengę balsuoti 82 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje – KPRF lyderis Genadijus Ziuganovas (7 proc.), trečioje – V. Žirinovskis (4 proc.), o ketvirtoje – milijardierius Michailas Prochorovas (3 proc.). Už Rusijos premjerą Dmitrijų Medvedevą ir opozicionierių Aleksejų Navalną (jis dėl teistumo negali dalyvauti rinkimuose), sociologų duomenimis, balsuotų po 1 proc. rinkėjų, už „Spravedlivaja Rossija“ lyderį Sergejų Mironovą ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu – mažiau nei 1 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)