Skelbiama, kad laiškas publikuojamas leidinyje „Tvoja gazeta“.

„Padėtis mūsų gyvenvietėje kritinė! Net 80 proc. Rybačjė gyventojų neturi nuolatinio darbo. Laimingos tos šeimos, kuriose yra bent vienas pensininkas. Lyginant su 2013 metais, turistų skaičius 2015 metais siekia vos 10 proc., o tai reiškia, kad po 2015 metų sezono visi bus priversti „badauti“. Žmonės bijo pagalvoti, kaip reiks gyventi žiemą“, – V. Putinui rašo gyvenvietės iniciatyvinė grupė.

Vietos žmonės taip pat teigia, kad jie jau ne kartą kreipėsi į Krymo valdžią ir prašė spręsti jų problemas, tačiau atsakymo taip ir negavo.

„Nuo liepos 5 dienos ties mūsų gyvenviete į jūrą plūsta nuotėkos. Tiek jūroje, tiek ant kranto fekalijos, vanduo siaubingai dvokia!! Besiilsintieji, daugiausia vaikai, serga infekcinėmis žarnyno ligomis ir bėga iš gyvenvietės! Nerimą ir abejonių kelia ir gyvenvietėje veikiantys prekybos taškai bei maitinimo įstaigos. Visos atliekos iš kavinių keliauja į paplūdimį. Net ir po 23 valandos iš tų kavinių po visą gyvenvietę skamba tranki muzika“, – savo problemomis dalijasi vietos gyventojai.

Krymo gyventojai Rusijos Federacijos prašo organizuoti vietos deputatų darbą bei išpildyti kitus Rybačjė gyvenvietės gyventojų reikalavimus. Esą jeigu to nebus padaryta, jie grasina eiti iki pat Maskvos.

„Pusę metų trunkantis susirašinėjimas su įvairiomis valdžios institucijomis mus įtikino, kad atsakymai į mūsų laiškus tebuvo kvaili atsikalbinėjimai, tačiau reikiamų priemonių nebuvo imtasi. Daugiau mes neberašysime!

Jeigu mūsų reikalavimų ir toliau nebus paisoma, iniciatyvinė vietos gyventojų grupė yra pasirengusi eiti ir nueiti iki pačios Maskvos. Tai reiškia, kad ateisime pas jus, gerbiamas prezidente Vladimirai Vladimirovičiau Putinai (...)“, – teigia Krymo gyventojai.

Laiško kopiją iniciatyvinė grupė pasiuntė ir Krymo „vadovui“ Sergejui Aksionovui, Krymo parlamento pirmininkui Vladimirui Konstantinovui, Aluštos miesto švietimo skyriaus vadovei ir miesto tarybos pirmininkei Galinai Ognevai.

Anot Krymo žiniasklaidos, šis kurortinis sezonas Krymui pražūtingas.