Bet yra ir bloga žinia: V. Putinas panoro „kartu su Kinija formuoti tai, kam lemta tapti antiamerikietiška ašimi“, rašo inopressa.ru.

Kas vienija Rusiją ir Kiniją? Įtartinas požiūris į JAV bei sutampantys interesai.

„Abi valstybės jaučiasi įspeistos į kampą. Prie jų taip pat prisijungė Indija, kurios naujai išrinktas lyderis Narenda Modi dažnai lankosi Pekine kaip garbingas svečias, nors JAV, priešingai, daugelį metų N. Modi nesuteikė vizos“, - teigiama straipsnyje.

Vladimiras Putinas ir  Xi Jinpingas
„Sveiki atvykę į naują klubą – RIK“, – reziumuoja autorius, turėdamas omenyje Rusiją, Indiją ir Kiniją.

„Tai ne senoji „blogio ašis“ ir ne karinis aljansas, tačiau jis tvirtai pasirengęs pakenkti JAV hegemonijai taip pat tiksliai, kaip bet kuris „bondiados“ piktadarys“, – rašo R. Boyesas.

Dabartiniai įvykiai (Ukrainos krizė, JAV sprendimas užbaigti karą Irake ir Afganistane bei nenaudoti jėgos prieš Siriją ir Iraną) „faktiškai sukūrė naują platformą Rytų ir Vakarų konfrontacijai visame pasaulyje. Iššūkį kelia multipoliarinė struktūra, kurios šerdis – Kinija, Rusija ir Indija“, – teigia autorius.

Ką daryti Vakarams? „Atsikratyti nepasitikėjimo N. Modi ir stengtis įsiteikti naujai Indijai, kuriai jis vadovauja. Išnaudoti tą faktą, kad Rusija tapo ne lygiateisiu, o mažesniuoju Kinijos partneriu. JAV, nors ir pavargo nuo karo, turi pademonstruoti, kad neišeina poilsiauti anksčiu laiko“, - rašo „The Times“ apžvalgininkas R. Boyesas.