„Pirmą kartą JAV istorijoje stebime visavertį sukilimą prieš elitą, - teigia situacija JAV besidomintis rusų politologas Sergejus Sudakovas. – Iš esmės tai galima sulyginti su visaverte revoliucija ar masių sukilimu. Stabili ir ganėtinai soti amerikiečių visuomenė nusprendė rizikuoti, kad pajaustų „permainų vėją“. D. Trumpo lyderiavimas visų pirma tai demonstracija, kad amerikiečių politinė sistema ne tik suskilusi, bet jau niekada nebus tokia, kokia buvo anksčiau. Pasaulis keičiasi mums prieš akis. Trumpizmas tampa ne tik naujuoju terminu, bet ir visaverte ideologine doktrina.“

„Santykiai su Rusija bus plėtojami ganėtinai atsargiai, nes pernelyg stipriai suniokotas pasitikėjimas tarp mūsų šalių. D. Trumpo užduotis – šį pasitikėjimą atkurti. Būtent dėl šios priežasties jis žingsnis po žingsnio tols nuo globalizmo ir amerikietiškosios hegemonijos politikos. Rusiją ne kartą D. Trumpas yra pavadinęs partnere. Būtent dėl šios priežasties JAV su prezidentu D. Trumpu sieks atkurti partneriškus santykius su mūsų valstybe.

Dar svarbu suprasti, kad visas tas elitas, su kuriuo pradėjo kovoti D. Trumpas, niekur nedingo. Priešingai, būtent amerikiečių elitas trukdys D. Trumpui megzti visavertį dialogą su Maskva, todėl prioritetine D. Trumpui taps ne užsienio, o vidaus politika. Nuo jo sugebėjimo tartis su „riebiais katinais“ priklausys santykiai su Rusija. Esame pasirengę dialogui su JAV, bet kamuolys yra JAV pusėje.“ – savo poziciją dėstė S. Sudakovas.

D. Trumpo lyderiavimas visų pirma tai demonstracija, kad amerikiečių politinė sistema ne tik suskilusi, bet jau niekada nebus tokia, kokia buvo anksčiau. Pasaulis keičiasi mums prieš akis. Trumpizmas tampa ne tik naujuoju terminu, bet ir visaverte ideologine doktrina.“

„Artėja revoliucija, - įsitikinęs rusų politologas taip pat besidomintis JAV Dmitrijus Michejevas. – Politinis elitas tikėjosi, kad bus išrinkta H. Clinton, ir drastiškai susipyko su D. Trumpu. Dabar jis savo priešams apie viską primins. Laukia rimti politinio elito „valymai“.

„Kalbant apie Rusijos ir JAV santykius svarbu pabrėžti, kad JAV negali kariauti visame pasaulyje ir su visais. Taip elgtis neapsimoka, o dvigubinti biudžeto gynybai D. Trumpas tikrai neketina. Kadangi D. Trumpas yra patyręs verslininkas, jis tarsis su Rusija dėl bendro karo su teroristais ir atsisakys nereikalingų karinių bazių. Kitaip tariant, milijardierius imsis optimizavimo ir koncentruosis į realius pavojus, įskaitant ir ekonominius.“ – teigė D. Michejevas.

Jo manymu, D. Trumpas nekurs naujų aviacinių pajėgų, nukreiptų prieš Kiniją, ir nemodernizuos branduolinės triados, nukreiptos prieš Rusiją. Labiausiai tikėtina, kad D. Trumpas mėgins tartis su Rusija, nes tokia strategija yra pigesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)