Psichologai vienbalsiai mano, kad buvo matyti agresija ir nerimas, rašo obozrevatel.com.

Ekspertų teigimu, V. Putino nervinę būklę išdavė tai, kad jis laižė lūpas ir raukė antakius. Gūždamasis kėdėje jis norėjo atrodyti atsipalaidavęs, tačiau taip atrodė tik iš pirmo žvilgsnio, mano psichologai.

Bostono koledžo psichologijos ir kūno kalbos profesorius Josephas Teckas pabrėžė, kad nenatūraliai greiti galvos judesiai rodo nerimą. „Jis dažnai apsilaižydavo lūpas, o tai – burnos sausumo požymis, kas yra nerimo ženklas“, – teigė profesorius.

Teksaso universiteto profesorius Erickas Biusy apibūdino V. Putiną taip: „Neverbaliai tai – Gorbačiovas, verbaliai girdėjome Brėžnevą.“ Jo nuomone, V. Putino elgesys apgaulingas, kadangi išoriškai jis neišreiškia karingos pusės.

Sutapo visų psichologų nuomonė, kad spaudos konferencijos pradžioje Rusijos vadovas užmezgė gerą kontaktą su auditorija ir jam netgi patiko būti savo jaunų kolegų mokytoju.

Bet vėliau jo mimika ėmė išduoti didelę agresiją, mano psichologai. „Jis parodė apatinius dantis – akivaizdus pykčio arba grėsmės požymis, ir susiraukė. Ėmė greičiau kalbėti, tonas pasidarė piktesnis“, – teigė E. Biusy. Anot jo, dar vienas diskomforto požymis – dažnas žiūrėjimas žemyn, tarsi ieškant atsakymo, be to, žvilgsnis krypdavo aukštyn ir į dešinę.

Psichologai įsitikinę, kad iš esmės V. Putinas save kontroliavo, to įrodymas – jis sumirksėdavo 42 kartus per minutę, o tai, specialistų nuomone, yra norma.