Dabar opozicionierius prisipažįsta, jog neįvertino „V. Putino talento rasti naujų priešų“ ir jo ryžto valdyti šalį taip, tarsi jis „būtų prezidentas iki gyvenimo pabaigos“.

„Kaip Rusijos pilietis ir tikras patriotas negaliu palaikyti veiksmų prieš Rusiją, kurie pablogintų mūsų žmonių gyvenimo sąlygas. Ir vis dėl to rekomenduoju du būdus, kurie, mano nuomone, tinkamai juos įgyvendinus, tikrai nepakenktų daugumai rusų“, - sako A. Navalnas.

Pirmoji rekomendacija – „skaudžiai smogti prabangiam gyvenimo būdui, kuriuo nevaržomai mėgaujasi Kremliaus aplinkos žmonės, kursuojantys tarp Rusijos ir Vakarų“.

Anot A. Navalno, tai reiškia oligarchų lėšų įšaldymą ir turto konfiskaciją.

Aleksejus Navalnas
Rusijos opozicionierius vardija konkrečias pavardes: Genadijus H. Tymošenko, Arkadijus ir Borisas Rotenbergai, Jurijus V. Kovalčiukas, Vladimiras I. Jakuninas, Romanas A. Abramovičius, Ališeris B. Usmanovas, Igoris I. Sečinas, Aleksejus B. Milleris.

A. Navalnas taip pat pataria sankcijomis nubausti „oligarchus, kurių žiniasklaida kaip papūgos kartoja valdančiojo režimo litanijas“, „televizijose besirodančius viešųjų ryšių specialistus“, Valstybės Dūmos deputatus ir „Vieningosios Rusijos“ narius.

Kaip rašo straipsnio autorius, tokie veiksmai aiškiai parodytų, jog „už V. Putino nesąmones tenka brangiai sumokėti“.

Antrasis siūlymas: „Vakarų šalių valdžios pareigūnai privalo savo jurisdikcijose atlikti detalius tyrimus dėl neteisėtų įplaukų, gautų Rusijoje“.

Kovos su korupcija fondas įvardijo dešimtis tokių neteisėtų finansinių injekcijų.

„90 proc. tokių atvejų pinigai iš Rusijos buvo išplauti Vakaruose. Deja, Amerikos, Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės teisėsaugos pareigūnai priešinasi mūsų bandymams ištirti tokius nusikalstamus veiksmus“, - rašo A. Navalnas.

Vėl grįžkime prie Krymo temos. Anot A. Navalno, „imperialistinė aneksija – strateginis pasirinkimas, skirtas padėti valdančiajam režimui išgyventi“.

A.Navalnas nerimauja, jog V. Putino motyvas – „noras atkeršyti Ukrainos tautai už sukilimą“. Bet kuris racionaliai mąstantis žmogus suprastų – tokio vietinės reikšmės referendumo, kur sprendžiamas suverenumo klausimas, precedentas gali būti labai pavojingas ir pačiai Rusijai.

„Tarptautinėje bendruomenėje paplitęs klaidingas įsitikinimas – neva, nepaisant to, jog V. Putinas korumpuotas, jis kaip vadovas nepakeičiamas, nes jo valdantysis režimas slopina tamsiąsias nacionalistines jėgas, kurios priešingu atveju perimtų Rusijos valdžią.

A.Navalnas rašo: „Vakarai privalo pripažinti, jog, kaip ir aš, neįvertino V. Putino kėslų. Gana save apgaudinėti ir leisti jam laisvai veikti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)