„Žinoma, mes puikiai suprantame ir suvokiame, kad tai bus sudėtingas, ir galbūt net prieštaringas susitaikymo procesas, bet kito kelio, išskyrus taikų sureguliavimą, nėra“, – sakė V.Putinas.

„Nuo vasario 27 dienos 00 val. Damasko laiku kovos veiksmai prieš tas ginkluotas grupuotes, kurios paskelbs esančios pasirengusios nutraukti ugnį, tų kovos grupių atžvilgiu kovos veiksmų iš Sirijos ginkluotųjų pajėgų, Rusijos ir JAV vadovaujamos koalicijos pusės nebus“, – sakė jis per Federalinės saugumo tarnybos kolegijos posėdį.

Rusijos lyderis tvirtino, kad Maskva nenutrauks bombardavimo prieš „Islamo valstybės“ (IV) džihadistus, „al Nusra fronto“ ir kitas „teroristines“ grupes Sirijoje, kai paliaubos įsigalios.

„Noru pabrėžti, kad ISIL, „al Nusra fronto“ ir kitoms teroristinėms organizacijoms, kurias tokiomis pripažįsta JT Saugumo Taryba, tai netaikoma“, – sakė V.Putinas.

„Ryžtinga kova su jais, be abejo, bus tęsiama“, – pridūrė jis.

Svarbus „kovos veiksmų nutraukimo“ paktas, kurio priėmimui tarpininkavo Rusija ir JAV, įsigalios penktadienį 22 val. Grinvičo (00 val. šeštadienį Lietuvos) laiku. Tai reiškia didžiausią diplomatinę pažangą, siekiant prisidėti prie smurto nutraukimo Sirijoje.