Sekmadienį Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad šalies lyderio kalba prasidės Maskvoje popiet, tačiau Kremlius dar nepranešė tikslaus laiko.

V. Putinas kasmetę, kelias valandas trunkančią spaudos konferenciją, į kurią susirenka šimtai reporterių, Kremliuje rengia gruodžio 17 d.

Apie temas, kuriomis kalbės prezidentas, kreipdamasis į tautą, informacija dar nepateikta. Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad prezidento kalboje svarbiausias bus Sinajuje numuštas lėktuvas su Rusijos piliečiais.

Praėjusiais metais V. Putinas į tautą kreipėsi gruodžio 4 d. Tada jis kalbėjo apie Krymo aneksiją, gynybos ir ekonomines problemas, atsiradusias dėl Vakarų sankcijų. V. Putinas vaizdavo Rusiją, kaip stiprią šalį, galinčią susidoroti su bet kokiais sunkumais.

Šiais metais Rusija pradėjo oro atakas Sirijoje. Maskva teigia, kad šios operacijos yra nukreiptos prieš „Islamo valstybę“ (IS), tačiau Vakarai mano, kad iš tiesų Rusija taikosi į sukilėlius, kovojančius prieš Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.

Rusijai vis dar tenka taikstytis su Vakarų sankcijomis ir prastėjančiais santykiais su Turkija, numušusia jos oro erdvę pažeidusį Rusijos naikintuvą.