Fotografams pavyko užfiksuoti pirmadienio vakarą vykusią sceną, kaip V. Putinas pats ištraukia ginklą iš dėklo, A. F. al-Sisi džiaugsmingai ištiesia rankas ir šypsosi.

V. Putinas yra pirmasis tokio aukšto rango svečias, apsilankęs Egipte po to, kai A. F. al-Sisi gegužę buvo išrinktas prezidentu.

Kremliaus šeimininko garbei buvo surengtas pompastiškas sutikimas. Tuščiomis Kairo gatvėmis važiuojantį V. Putino automobilį lydėjo raiteliai.

Prezidentai V. Putinas ir A. F. al-Sisi turi keletą bendrybių: abu yra izoliuoti tarptautiniu mastu ir kritikuojami Vakarų. V. Putinas pirmiausiai dėl savo Ukrainos politikos, A. F. al-Sisi – dėl griežtų veiksmų Musulmonų brolijos, demonstrantų ir žurnalistų atžvilgiu.

A. F. al-Sisi, kuris būdamas kariuomenės vadu nuvertė nuo valdžios išrinktąjį Egipto prezidentą Mohammedą Mursi, yra rusiškų ginklų gerbėjas.

Ankstesniame susitikime su V. Putinu praėjusią vasarą jam Sočyje buvo pademonstruota rusiška ginkluotė – Maskva tikisi pelningų ginklų sandorių.

Ar „Kalašnikovas“ yra tinkama dovana A. F. al-Sisi? Demonstrantai greičiausiai mano, kad ne. A. F. al-Sisi pajėgos nuo revoliucijos ne kartą šaudė į beginklius protestuotojus. Praėjusį sekmadienį per susirėmimus tarp futbolo aistruolių ir policininkų žuvo mažiausiai 20 žmonių.