Rusijos Tarptautinė pasaulio tautų vienybės akademija pranešė, kad Nobelio premijos komitetas rugsėjo 20 dieną gavo jų laišką su pasiūlymu nominuoti V. Putiną. Akademijos rektoriaus pavaduotojas Beslanas Kobachija sakė, kad V. Putinas turėtų būti nominuotas pirmiausia už savo vaidmenį sprendžiant krizę Sirijoje.

Anot jo, apdovanojus V. Putiną, Nobelio premija atgautų savo reputaciją, kuri neva susvyravo, kai buvo apdovanoti taikos premijos nenusipelnę asmenys. Šie komentarai gali būti užuomina apie JAV prezidentą Baracką Obamą, kuris 2009 metais gavo Nobelio taikos premiją už tarptautinės diplomatijos stiprinimą. Rusijos politikas ir dainininkas Josifas Kobzonas reporteriams sakė, kad, jo nuomone, V. Putinas labiau nusipelnė Nobelio taikos premijos nei B. Obama.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas Rusijos laikraščiui "Izvestija" sakė, kad prezidentas žino apie nominavimo laišką, bet pats nesiekia jokių apdovanojimų.

Nobelio taikos premijos komitetas iki vasario mėnesio priima nominacijų pasiūlymus. Apdovanojimų komitetas prieš spalio mėnesį skelbiant laureatus neatskleidžia kandidatų. Oficiali Nobelio premijos komiteto informacija apie kandidatus paviešinama tik praėjus 50 metų.