Prie Ukrainos generalinės prokuratūros suvežti gyvūnai iš V. Janukovyčiaus zoologijos sodo

Kaip praneša UNIAN, prie prokuratūros atvežta kiaulė, vištos, kalakutai, tačiau stručių aktyvistai neatvežė, nes baiminosi, kad jie gali neištverti kelionės ir karščio.

Atvežti V. Janukovyčiaus gyvūnus iš Mežgorės aktyvistai nusprendė todėl, kad jau 1,5 metų jie saugo anksčiau V. Janukovyčiui priklausiusį turtą ir laukia, kada gi valstybė pagaliau perims jį.

„Iki šiol nevykdytas tyrimas, iki šiol klausimas kabo ore. Jie neleidžia šio turto perduoti žmonėms, todėl žmonės nori paklausti“, - apie šios akcijos tikslą papasakojo Mežgorės komendanto padėjėjas Miroslavas Mogilis.

2014 m. vasario mėn. Aukščiausioji Rada priėmė sprendimą nacionalizuoti rezidenciją ir aplink ją esančią teritoriją. Vis dėlto ministrų kabinetas, turėjęs įgyvendinti šį sprendimą, iki šiol tyli. Visi valdininkai kaltę verčia Generalinei prokuratūrai, kuri visą šį laiką sprendžia Mežgorės klausimą, o prokuratūros darbuotojai savo ruožtu tikina, kad vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusią savaitę atsirado į Mežgorės rezidenciją pretenduojantis asmuo – Aleksandras Prijmakas. Jis tikina, kad prieš aštuonis mėnesius išpirko dalį rezidencijos iš šiuo metu iš šalies pabėgusio Sergejaus Kliujevo, o raktų A. Prijmakas tikina vis dar negavęs.

„Niekam, jokiems nepažįstamiems žmonėms raktų mes neduosime. Reikalausime iš Generalinės prokuratūros laikinai perduoti rezidenciją visuomeninei organizacijai“, - patikino rezidencijos komendantas Denisas Tarachkotelikas.

Primename, kad neseniai V. Janukovyčius interviu sakė, kad gyvūnai ir rezidencija jam nepriklauso.