Kaip rašo BBC, anksčiau šį mėnesį Ukrainoje buvo rastas negyvas buvęs regioninis gubernatorius Oleksandras Peklušenka. Pareigūnai teigė maną, kad jis nusižudė.

Iš viso šiais metais mįslingomis aplinkybėmis mirė dar penki pareigūnai.

Šeštadienio incidentas taip pat yra naujausia žmogaus gyvybę nusinešusi autoavarija, susijusi su buvusiu prezidentu ir jo komanda.

2009 metų liepą žuvo tuometinio V. Janukovyčiaus Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus pavaduotojo Volodimiro Sivkovičiaus, mėginusio išsklaidyti proeuropietiškus protestuotojus, sūnus, kai Kijevo centre jo automobilis išlėkė iš kelio, trenkėsi į stulpą ir užsidegė.

Po kelių mėnesių per autoavariją greitkelyje tarp Kijevo ir Odesos žuvo V. Janukovyčiaus atstovės spaudai Annos Herman sūnus.

Interpolas sausio mėnesį paskelbė V. Janukovyčiaus paiešką. Ukrainos pareigūnai kaltina jį išvaisčius milijonus dolerių valstybinių lėšų.

Jis buvo nuverstas 2014 metų vasarį, kai į gatves išėjo tūkstančiai žmonių.

Protestai kilo po to, kai tuometinė vyriausybė 2013 metų lapkritį nesutiko pasirašyti sutarties su Europos Sąjunga ir atidavė pirmenybę stipresniems ryšiams su Rusija.

Žiniasklaida: palaikai išskraidinti į Krymą

Kaip įtariama, Baikalo ežere žuvusio buvusio Ukrainos prezidento sūnaus Viktoro Janukovyčiaus jaunesniojo palaikai užsakytu lėktuvo reisu išskraidinti į Krymą, remdamasi Irkutsko žiniasklaida praneša televizijos ir radijo kompanija „Zvezda“.

Jų teigimu, „maksimaliu patikimumu“ nustatyta, kad kovo 20 dieną Baikale nuskendęs Viktoras Davidovas yra Viktoras Janukovyčius jaunesnysis.

Portalo duomenimis, sekmadienio vakarą paimti palaikų atskrido oro linijų bendrovės „Centr – Jug“ lėktuvas, kurio reisas pagal tvarkaraštį nebuvo numatytas.

Lėktuvas reisu CTS9626 kovo 22 dieną 9 val. 45 min. vietos laiku išskrido į Ufą, kur nusileido 11 val. 31 min. Ufos laiku.

Nepraėjus nė valandai, tas pats lėktuvas esą pakilo į Simferopolį.

Pakomentavo D. Peskovas

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nepatvirtino ir nepaneigė informacijos apie buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnaus likimą, rašo naujienų agentūra „Interfaks“.

„Neturiu jokios informacijos šiuo klausimu. Paprasčiausiai neturiu, ką pasakyti. Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti“, - sakė jis.

Kaip rašo gazeta.ru, Ukrainos konsulatas Novosibirske taip pat teigia neturintis informacijos apie V. Janukovyčiaus sūnaus likimą.

DELFI primena, kad informacija apie buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnaus Viktoro Janukovyčiaus jaunesniojo mirtį žiniasklaidoje pasirodė sekmadienį.

Keliama versija, kad įlūžus ledui Baikalo ežere po vandeniu atsidūrė automobilis „Volkswagen“, žuvo vienas iš šešių jame buvusių žmonių.

Nelaimės priežastimi įvardijami „šiurkštūs saugumo taisyklių pažeidimai“. V. Janukovyčius jaunesnysis tuo metu esą dalyvavo sportinėje veikloje.

Pranešama, kad žuvo automobilio vairuotojas, jam, kaip ir V. Janukovyčiui jaunesniajam, buvo 33 metai, bet kas vairavo automobilį, neskelbiama.

Taip pat pranešama, kad iš ežero ištrauktas skenduolio kūnas, tačiau žuvusiojo tapatybė nenustatyta. Kiti šaltiniai skelbia, kad žuvusiojo pavardė – Viktoras Davidovas. Davidova – mergautinė V. Janukovyčiaus žmonos Liudmilos motinos pavardė.

Kijevo pareigūnas patvirtina V. Janukovyčiaus sūnaus žūtį

Nuversto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnus nuskendo, kai jo vairuojamas automobilis įlūžo važiuodamas per ledą Baikalo ežere Sibire, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo padėjėjas.

Rusijos, į kurią V.Janukovyčius ir dauguma jo šeimos narių pasitraukė pernai vasarį dėl protestų prieš jo promaskvietišką politiką, institucijos kol kas nepatvirtino šio fakto.

Tačiau A.Avakovo padėjėjas Antonas Heraščenka socialiniame tinkle "Facebook" parašė, kad V.Janukovyčiaus jaunesnis sūnus, irgi vardu Viktoras, žuvo sekmadienį Baikalo ežere.

Jo automobilis pralaužė ledą ir pasviro į vairuotojo pusę. Penki keleiviai sugebėjo išsigelbėti, o "keturi iš jų net nesušlapo kojų", rašo A.Heraščenka.

33 metų Viktoras, kuris buvo automobilių lenktynių entuziastas ir vadovavo Ukrainos automobilių asociacijai, kai jo tėvas buvo valdžioje, nespėjo atsisegti saugos diržo ir neišsigelbėjo, pridūrė ministro padėjėjas.

Ukrainos parlamento deputatas Nestoras Šufryčius, priklausantis Opozicijos blokui ir anksčiau buvęs V.Janukovyčiaus sąjungininkas, paskelbė panašų pranešimą apie tą incidentą savo "Facebook" paskyroje.

Kremlius šiuos pranešimu atsisakė komentuoti.

"Neturiu informacijos šia tema, - sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. - Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)