Kremliaus atstovai teigia, kad V. Putinas A. Lukašenką patikino, jog Rusija pasirengusi ištiesti pagalbos ranką Minskui. Esą, jeigu prireiks, tai bus padaryta laikantis kolektyvinio karinio pakto. Viena iš tokios paramos sąlygų – spaudimas iš užsienio, tačiau koks, Kremliaus atstovai nepatvirtino.

Sekmadienį Minske vyksta ir paramos dabartiniam prezidentui akcija.
V. Putinas ir A.Lukašenka telefonu kalbėjosi šeštadienį. Rusijos ir Baltarusijos prezidentų santykiai tapo įtempti dar iki rinkimų – Rusija iš A. Lukašenkos valdžios atėmė nemažai svarbių subsidijų.

Šeštadienį Baltarusijos naujienų agentūra „Belta“ citavo šalies prezidentą, esą, „kai tik prireiks, Rusija suteiks reikiamą karinę pagalbą, padėsiančią užtikrinti Baltarusijos saugumą karinės grėsmės iš užsienio akivaizdoje“. Kremliaus išplatintame pareiškime apie tokią konkrečią paramą neužsimenama, bet abi pusės išreiškė viltį, kad problemos Baltarusijoje greitai išsispręs. Abejų šalių pareiškimuose akcentuojama „sąjunginės valstybės“ sąvoka.

Kaimynės 1999 metais pasirašė susitarimą, kuriuo turėjo būti įsteigta bendra valstybė. Projektas taip ir nebuvo iki galo įgyvendintas, o gana neseniai A. Lukašenka atmetė Maskvos reikalavimus glaudesniems ekonomikos ir politikos ryšiams ir pasmerkė tai kaip įžeidimą šalies suverenitetui.