Saugumo pajėgos Saksonijoje surengė operaciją reaguodamos į vienos prieš skiepus nusistačiusios grupės grasinimus regiono vyriausybės vadovui Michaeliui Kretschmeriui.

„Tam tikrų šios grupės narių pareiškimai rodytų, kad jie gali turėti tikrų ginklų“, – nurodė policija išplatintame pranešime.

Tyrimas pradėtas visuomeninio transliuotojo ZDF žurnalistams įsiskverbus į vieną užšifruotą susirašinėjimo programėlės „Telegram“ pokalbį ir gruodžio 7-ąją pranešus, kad M. Kretschmeriui tikriausiai grasinama mirtimi.

ZDF atskleidė žinučių iš pokalbio, kuriame, kaip manoma, dalyvavo šimtas „nepritarimo vakcinoms, valstybei ir dabartinei sveikatos apsaugos politikai vienijamų“ narių, paskelbė prokuratūra.

Garso žinutėse raginta prieštarauti esamoms priemonėms, „jei prireiks – ginklu“, taikantis į politikus, ypač M. Kretschmerį.

Pareigūnai įtaria, kad rengiamas „smurtinis nusikaltimas, keliantis pavojų valstybei“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Saksonijos policija.

Vokietijoje kilo didelis judėjimas prieš suvaržymus, įvestus prasidėjus COVID-19 pandemijai.

Judėjimas ypač stiprus Saksonijoje buvusioje Rytų Vokietijoje. Ši žemė yra tarp labiausiai vėl sparčiai plintančio viruso paveiktų Vokietijos regionų, o pasiskiepijusių žmonių procentas čia yra mažesnis už šalies vidurkį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją