Nors per istorinį susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas išsakė pažadų dėl denuklearizacijos, „išsaugosime savo branduolinio mokslo žinias, nes žinome, kad amerikiečiai neatsisakys savo priešiškumo mūsų atžvilgiu“, ministrą citavo konservatyvioji naujienų agentūra „Mehr“.

„Su amerikiečiais sunku derėtis, ir kadangi mūsų pagrindinis tikslas yra viso Korėjos pusiasalio nuginklavimas, būtina, kad amerikiečiai taip pat laikytųsi savo įsipareigojimų, bet jie atsisako tai daryti“, – teigė ministras.

Per birželį vykusį JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimą Kim Jong Unas prisiėmė miglotą įsipareigojimą siekti denuklearizacijos – tai toli gražu neatitiko Vašingtono ilgalaikio reikalavimo Pchenjanui visiškai ir negrįžtamai atsikratyti branduolinio arsenalo.

Ri Yong Ho trečią savo oficialaus vizito dieną susitiko su Irano įtakingu parlamento pirmininku Ali Larijani.

„Amerikiečiai derėdamiesi taria gražius žodžius ir žada labai šviesią ateitį, bet, kalbant apie veiksmus, jie neįgyvendina jokių savo įsipareigojimų“, – pareiškė A. Larijani.

Ri Yong Ho atvyko į Teheraną tą pačią dieną, kai iš 2015-ųjų branduolinio susitarimo pasitraukusios Jungtinės Valstijos grąžino sankcijas Iranui.

Kitos penkios šalys, pasirašiusios tą susitarimą, sutinka su Jungtinių Tautų inspektorių išvadomis, jog Teheranas laikosi prisiimtų įsipareigojimų, tačiau D. Trumpas ne kartą vadino sandorį „siaubingu“ ir gegužę paskelbė, kad Vašingtonas jį atšaukia.