Daugelio televizijos kanalų pagrindiniai žurnalistai, turėję nušviesti šio suvažiavimo darbą, pakeitė savo kelionių maršrutus ir suskubo į Luizianą, kur laukiama artėjančios audra. Kiti kanalai suvažiavime dirbančias grupes paskubomis išsiuntė į Luizianą. Vis dėlto reporteriai tikisi, kad „Isaac“ netaps stichine nelaime ir artimiausiomis dienomis jie galės sugrįžti į Tampą.

Meteorologai pastebi, kad šiuo metu ši atogrąžų audra praktiškai kartoja „Katrinos“ trajektoriją. Dėl to Luizianos gubernatorius Bobby Jindalas skubiai atšaukė savo kelionę į Tampą.

Tiesa, abejojama, ar „Isaac“ pasieks tą pačią trečią pavojingumo kategoriją, kokią turėjo „Katrina“ – kol kas prognozuojama, jog pastaroji audra gali pasiekti daugiausiai antrą kategoriją. Tai turėtų nutikti trečiadienį, rugpjūčio 29 dieną. Vis dėlto jau antradienį „Isaac“ įgaus uragano jėgą ir priartės prie pietinės JAV pakrantės Luizianos ir Misisipės valstijose.

Apie uraganą jau įspėta visa šiaurinė Meksikos įlankos pakrantė. Sustabdyti darbai daugumoje platformų, kur išgaunama nafta ir gamtinės dujos.

Prisimindama niokojantį uraganą „Katrina“, nusiaubusį Naująjį Orleaną (Luizianos valstija) lygiai prieš septynerius metus ir nusinešusį per 1,8 tūkstančio gyvybių, JAV valdžia ragina gyventojus rimtai vertinti artėjančią audrą „Isaac“ ir iš anksto palikti pavojaus zonoje atsidūrusius rajonus.

Priverstinė evakuacija jau paskelbta Luizianos, Misisipės ir Alabamos valstijose. Prezidentas Barackas Obama Luizianoje paskelbė nepaprastąją padėtį, o tai leis federalinei valdžiai tiesiogiai vadovauti stichinės nelaimės padarinių likvidavimui.