Nacionalinis Uraganų centras pranešė, kad žemyninę dalį Plaquemines Parish uraganas pasiekė likus vienai dienai iki septintųjų uragano „Katrina“ metinių. Tuomet žuvo beveik 1800 žmonių ir buvo padaryti milijardiniai nuostoliai.

Vėliau „Isaac“ pasisuko į vakarinę pusę ir vėl grįžo virš Meksikos įlankos vandenų. Apie 22 valandą vietos laiku uragano centras buvo nutolęs apie 120 km į pietryčius nuo Houma (Luizianos valstija).

Specialistai tvirtina, kad pastovus maždaug 120 km/h ir dar didesnis vėjo greitis buvo juntamas maždaug 96 km atstumu nuo uragano centro, daugiausia į rytinę ir šiaurės rytų pusę. Vėjo gūsių metu jo greitis pasiekė net 170 km/h, kuris buvo užfiksuotas jūrinio naftos bokšto viršuje prie pietrytinių Luizianos krantų.

Tikimasi, kad „Isaac“ turėtų kiek susilpnėti, tačiau tai nutiks negreitai, nes dar kelias valandas didžioji uragano dalis bus virš vandens.

Nors uraganas gali sugrįžti su dar didesniu stiprumu, jis jau sukėlė nemažus potvynius daugelyje vietų ir nebūtinai buvusių tiesiogiai jo kelyje. Uragano sukelta trijų metrų aukščio banga pasiekė Shell Beach visiškai prie pat Naujojo Orleano, o dviejų metrų – Veivlando (Misisipės valstija) krantus.

Situacija gali dar pablogėti – prognozuojama, kad vandens lygis gali pakilti nuo dviejų iki beveik keturių metrų aukščio ties Misisipės krantais ir pietrytinėje Luizianos dalyje.

Luizianoje uragano sukeltas potvynis išsiliejo per vienos apsauginės dambos viršų

Luizianos pietryčiuose vanduo išsiliejo per vienos nuo potvynių saugančios dambos viršų, kai uraganas "Isaac" trečiadienį paryčiais atnešė smarkias liūtis, pranešė žiniasklaida.

"Krizių valdymo pareigūnai iš Plakminso apygardos pranešė, kad vanduo išsiliejo per vienos dambos viršų rytiniame krante nuo Breitvito iki Vait Dičo. Tai lems nemažą gilų potvynį šioje teritorijoje", - JAV Nacionalinės orų tarnybos (NWS) pranešimą citavo televizijos "The Weather Channel" tinklalapis.