Neramumai Sudaną krečia nuo balandžio vidurio, kai tarp šios šalies kariuomenės ir sukarintos grupuotės RSF prasidėjo kruvinos kautynės.
Remiantis ketvirtadienį išplatintu UNICEF pranešimu, be perkėlimų konfliktas taip pat pražudė mažiausiai 330 vaikų, o dar daugiau kaip 1 900 buvo sužeista. „Dar daugybei (vaikų) kyla didžiulis pavojus“, – tvirtino fondas.

Pasak UNICEF atstovo Sudane Mandeepo O'Brieno, Sudano vaikai išgyvena košmarą ir neša „sunkiausią smurtinės krizės, prie kurios jie nė kiek neprisidėjo, naštą“, be kita ko, kentėdami nuo sužalojimų, perkėlimų, ligų ir prastos mitybos.

Organizacija skaičiuoja, kad humanitarinė pagalba šalyje reikalinga 13 mln. vaikų. UNICEF nurodė esanti pasirengusi jiems padėti, tačiau paragino užtikrinti saugią ir neribotą prieigą prie visų vietovių, kuriose esantiems vaikams reikia paramos. Fondas teigė ypač nerimaujantis dėl padėties vakariniame Darfūro regione, kur dėl konflikto buvo perkelta 270 tūkst. vaikų.

Manoma, kad kovos Sudane iš viso yra pareikalavusios daugiau kaip 2 tūkst. gyvybių. Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenimis, dėl mūšių savo namus paliko 2,2 mln. žmonių, įskaitant 528 tūkst. asmenų, kurie pasitraukė į kaimynines šalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)