„Mums žinoma, kad FSB buvo duota užduotis jį nužudyti. Ar jiems pavyko tai padaryti? Su laiku sužinosime. Bet kuriuo atveju visi galimi pasikėsinimai nebus skuboti. Jie pareikalaus kažkiek laiko, nes reikia numatyti tinkamus būdus ir pasiekti stadiją, kai bus pasirengta plataus masto operacijai. Vis dėlto dar kartą noriu akcentuoti, kad tai yra rimtas ir atviras klausimas. Ar pavyks jiems tai padaryti? Ar jie išdrįs įvykdyti tokį nurodymą?“ – kalbėjo K. Budanovas.

Pasak jo, jei J. Prigožinas būtų įgyvendinęs pirminį savo maišto planą, Rusija jau būtų suskilusi bent į dvi dalis.

„Jeigu tą dieną J. Prigožinas būtų įžengęs į tuščią Kremlių, jis būtų parodęs visuomenei, kad Kremlius tuščias. Ministrų nėra. Nėra jokių aukštų pareigūnų. Jie visi pabėgo. Jis būtų parodęs, kad Rusijoje nėra valdžios. Tačiau kita vertus kai kurie pareigūnai iš Sankt Peterburgo ar kitų vietų būtų ėmę tvirtinti, kad jie yra teisėta valdžia, šalyje būtų susidariusi padėtis, kai yra dvi valdžios, ir ji bematant suskiltų. Atsižvelgiant į tai, kad jiems pavyko susitarti (...) Rusijos vadovybei pavyko laimėti šiek tiek laiko. Bet vis tiek J. Prigožino veiksmai labai pakirto jos, kaip viską kontroliuojančio valdžios ramsčio, poziciją ir ji niekada nebebus tokia pati“, – pridūrė K. Budanovas.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį pareiškė nežinąs, kur yra J. Prigožinas, pranešė „Interfax“.

Žurnalistų paklaustas, kur yra J. Prigožinas – Baltarusijoje ar kur kitur, D. Peskovas atsakė: „Neturiu tokios informacijos.“

Birželio 27 d. apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „Wagner“ grupuotės lyderis J. Prigožinas yra Baltarusijoje.

Praėjusią savaitę J. Prigožinas apkaltino Rusijos reguliariąją kariuomenę smogus „Wagner“ samdinių užnugario stovykloms. Jis pasinaudojo šiuo incidentu kaip dingstimi surinkti savo samdinius ir traukti į Maskvą.

Tačiau žygis į Maskvą nutrūko po J. Prigožino pokalbio su Baltarusijos diktatoriumi A. Lukašenka. Antradienį apsišaukėlis prezidentas pranešė, kad „Wagner“ įkūrėjas atvyko į Baltarusiją.

Pasak žiniasklaidos, prasidėjus maištui, V. Putinas pabėgo iš Maskvos į Sankt Peterburgą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)