Apie tai skelbia Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba: „Gauta papildomos patvirtinančios informacijos apie okupantų pasirengimą provokacijoms Zaporižios branduolinėje jėgainėje rugpjūčio 19 dieną. Licencijuotam personalui (atliekančiam savo funkcijas pagal Valstybinės atominės inspekcijos licenciją) nurodyta likti namuose. Į elektrinės teritoriją bus įleista tik nedidelė dalis operatyvinio personalo“.

Remiantis Ukrainos žvalgyba, rugpjūčio 18 dienos vakariniame Zaporižios vadovybės susirinkime nebuvo „Rosatom“ atstovų, kurie nuo pat okupacijos momento aktyviai dalyvavo visuose susirinkimuose.

Žvalgyba teigia, kad „Rosatom“ atstovai iš viso paliko Zaporižios branduolinės jėgainės teritoriją.

„Turint omenyje, kiek šiuo metu jėgainės teritorijoje yra ginkluotės, taip pat nevienkartinius provokacinius apšaudymus, didelė tikimybė, kad branduoliniame objekte planuojamas didelio masto teroristinis aktas“, – tikina Rusijos gynybos ministerijos žvalgyba.

Zaporižios atominėje elektrinėje paskutinėmis dienomis nugriaudėjo net keli galingi sprogimai. Tačiau kaltinimai toliau tęsiasi iš abiejų pusių, skelbė LNK.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė visiškai išjungsianti Zaporižios atominę elektrinę, jei Ukraina prieš ją tęs tariamas atakas. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis dar kartą pareikalavo Rusijos pajėgų pasitraukimo, o pačioje šalyje rengiamasi blogiausiems scenarijams – rengiamos pratybos, per kurias imituojama branduolinė avarija.

„Rusijos kariuomenė turi pasitraukti iš atominės elektrinės ir visų gretimų teritorijų, taip pat išvežti savo karinę įrangą be jokių sąlygų. Ukraina yra pasirengusi TATENA vardu užtikrinti tinkamą kontrolę. O misija į elektrinę gali būti teisėtai nusiųsta labai greitai ir veiksmingai“, – sakė V. Zelenskis.

Rusų okupantai išveža savo techniką iš užimto Enerhodaro

Rusų okupantai išveža savo techniką iš užimto Enerhodaro, esančio Zaporižės srityje.

Apie tai praneša „Telegram“ kanalas „Energodar segodnia“.

Pažymima, kad rusiška technika juda į artimiausius kaimus. Tokių okupantų veiksmų priežastys nežinomos.

„Technika nukreipta į artimiausius kaimus. Kodėl – kol kas neaišku. Galbūt tai tiesiog spektaklis, kuris turi parodyti, kad Rusija demilitarizavo Zaporižės atominę elektrinę“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją