Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrejus Jusovas teigė, kad R. Kadyrovui paūmėjo ligos, dėl kurių jis tapo sunkios būklės. „Taip, iš tiesų, yra informacijos, kad karo nusikaltėlis Kadyrovas yra sunkios būklės, o ligos, kurios buvo, paūmėjo ir privedė prie tokios sunkios būklės“, – sakė jis.

A. Jusovas pridūrė, kad duomenys apie kritinę Čečėnijos vadovo būklę buvo patvirtinti iš įvairių šaltinių, o negalavimų priežastis nėra sužeidimas.

„Ši informacija patvirtinta iš įvairių šaltinių medicinos ir politikos sluoksniuose. Kalbama ne apie sužeidimą. Kitas detales reikia patikslinti. Jis jau seniai serga ir kalbame apie sistemines sveikatos problemas. Tačiau pastarosiomis dienomis jis yra sunkios būklės“, – sakė Ukrainos žvalgybos atstovas.

Anksčiau „Obozrevatel“ šaltiniai čečėnų diasporoje pranešė, kad R. Kadyrovas jau kelias dienas yra ištiktas komos. Lėktuvu jis buvo nugabentas į Maskvą, tačiau ten jam padėti negalėjo, todėl jį parvežė atgal į Čečėniją. Dabar planuojama perkelti jį gydyti į užsienį, tikriausiai į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE).

Gandai apie sunkią R. Kadyrovo ligą sklando jau kelis mėnesius. Vokietijos laikraštis „Bild“, remdamasis buvusiu Čečėnijos ministro pirmininko pavaduotoju Achmadu Zakajevu, dabar gyvenančiu tremtyje, 2023 m. kovo mėn. rašė, kad R. Kadyrovas serga sunkia inkstų liga ir į Čečėniją atsivežė gydytoją iš JAE, nes nepasitiki Maskvos medikais.

Laikraštis taip pat atkreipė dėmesį į staigius R. Kadyrovo išvaizdos pokyčius, ypač stiprų veido patinimą ir medicininį prietaisą ant piršto, todėl buvo daroma prielaida, kad jam sutriko inkstų veikla.

R. Kadyrovo ligą netiesiogiai patvirtino vienas iš jo sūnų, kuris paskelbė emocingą vaizdo įrašą apie tai, kaip sunku netekti tėvo.

Pats R. Kadyrovas ne kartą bandė paneigti gandus apie savo ligą, kartu teigdamas, kad „vis tiek nenori ilgai gyventi“.

2023 m. gegužę Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas patvirtino, kad Čečėnijos lyderis turi sveikatos problemų. Jis teigė, kad R. Kadyrovas kenčia nuo priklausomybės narkotikams, nors iš pradžių narkotikus vartojo kaip dopingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)