Tai penktadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (VŽV) atstovas Andrijus Jusovas, atsakydamas į klausimą, ar istorija su šiuo interviu galėjo būti specialioji operacija, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Tai negalėjo nebūti specialioji operacija, be abejo, tai - įtakos veiksmas, tai – informacinė psichologinė specialioji operacija. Ir tai – ​​Rusijos operacija, nes šio interviu tikslinė auditorija yra laisvasis pasaulis, Vakarų pasaulis. Nieko naujo mes ten neišgirdome. Ukrainoje yra sakoma „miesto bepročiai“. Tai štai - geopolitinis beprotis tauškia kažkokias nesąmones – apie tarptautinę teisę, apie istoriją, ir sprendžia, kuri tauta gali gyvuoti, o kuri – ne. Visa tai, žinoma, kliedesiai“, – sakė pareigūnas.

Vladimiro Putino interviu Tuckeriui Carlsonui

Anot jo, tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos ir RF išleidžia milžiniškas sumas, bandydamos paveikti Vakarų auditoriją, rodo, kad ši auditorija rusams yra svarbi.

„Ir jie supranta, jog pati galimybė daryti poveikį demokratiniam pasauliui, kad ir kaip jie jį koneveiktų savo propagandinėse laidose, jiems yra labai svarbi. Tad visa ši operacija buvo mėginimas perduoti sąlyginio Putino balsą tiems patiems Vakarams, kurių jie taip nekenčia. Žinoma, globaliu mastu tai nepavyko, nes po šio interviu jau matėme visų įtakingiausių ekspertų, politologų ir politikų vertinimus“, – sakė A. Jusovas.

Buvęs JAV televizijos kanalo „Fox News“ laidų vedėjas T. Carlsonas, svarbus Donaldo Trumpo sąjungininkas ir žinomas JAV karinės pagalbos Ukrainai priešininkas, atvyko į Maskvą, ir jam V. Putinas davė interviu – pirmąjį Vakarų žurnalistui nuo 2022 metų vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)