„Mes matome, kaip Baltarusija tampa nestabilumo židiniu ir grėsme kaimynams. Mums tai reiškia, kad reikia skirti daug išteklių sienai su Baltarusija ginti. Tai atitraukia mūsų jėgas ir dėmesį“, - sakė jis interviu Latvijos žurnalistams, kuris pirmadienį buvo paskelbtas Ukrainos URM tinklalapyje.

Anot D. Kulebos, nors migrantai kol kas nemėgina kirsti Baltarusijos ir Ukrainos sienos, tai verčia Kijevą mobilizuoti papildomus išteklius, kariškius ir policininkus, kadangi „reikia būti pasirengusiems dideliam potencialių grėsmių skaičiui vienu metu“. „Tai gali įvykti, o gali ir neįvykti. Bet tai tikrovė, kuriai mes turime būti pasirengę“, - pridūrė Ukrainos URM vadovas.

D. Kuleba taip pat pareiškė nemanąs, kad reikėtų surengti tiesiogines Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio derybas su Baltarusijos vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Europos Sąjunga kaltina A. Lukašenką, dažnai vadinamą paskutiniu Europos diktatoriumi, tyčia skraidinant žmones iš krizių zonų, pavyzdžiui, Irako, ir stumiant juos prie ES sienos. Migrantai taip pat ne kartą skundėsi dėl netinkamo Baltarusijos pareigūnų elgesio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)