„Leidinys „Zerkalo nedeli“ paskelbė naujieną, kad esą 40-60 proc. ukrainiečių diplomatų negrįžta į Ukrainą. Ši informacija visiškai neatitinka tikrovės. Iš tikrųjų situacija tokia: nuo 2022 metų vasario 24 d., pasibaigus komandiruotėms, 18 karjeros diplomatų, taip pat 15 darbuotojų, dirbusių pagal sutartis, paliko Užsienio reikalų ministeriją ir negrįžo į Ukrainą. Pastaroji kategorija buvo įdarbinta užsienyje nustatytam laikotarpiui be įsipareigojimo toliau dirbti Užsienio reikalų ministerijoje. Tad jei mes kalbame apie diplomatinės tarnybos sistemą, negrįžo 18 žmonių“, – į agentūros „Interfax-Ukraina“ paklausimą atsakė Ukrainos URM.

Pasak jos atstovų, Ukrainos diplomatinėse įstaigose užsienyje iš viso dirba 1485 žmonės.

„Tad negrįžusieji iš tikrųjų tesudaro 1 proc.“, – pridūrė URM atstovai.

Jie pabrėžė, kad užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba laikosi aiškios pozicijos: visi be išimties diplomatai privalo vykdyti URM įsakymus grįžti į šalį, pasibaigus jų komandiruotėms.

„Pažymėtina, kad „Zerkalo nedeli“ publikacija, kurioje pateikiama melaginga informacija, sutapo su Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos pradėta diskreditavimo kampanija prieš Ukrainos diplomatus“, – pridūrė ministerijos atstovai.

Anksčiau leidinys „Zerkalo nedeli“ paskelbė straipsnį, kuriame rašoma, kad nuo 2022 metų pradžios iš Ukrainos ambasadų užsienyje negrįžo nuo 40 iki 60 proc. diplomatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją