Magnatas, vienas turtingiausių žmonių Ukrainoje, kadaise buvęs prezidento Volodymyro Zelenskio sąjungininkas, buvo sulaikytas Kyjivui vis dar tvirtai nusiteikus kovoti su korupcija vykstant karui su Rusija.

„Teismas nusprendė skirti Igoriui Kolomoiskiui prevencinę priemonę – suėmimą dviem mėnesiams su galimybe sumokėti daugiau nei 509 mln. grivinų užstatą“, – pranešė „Laisvės“ radijas. Ukrainos saugumo tarnyba SBU pranešė, kad I. Kolomoiskiui pareikšti įtarimai sukčiavimu ir neteisėtu turto įgijimu.

60 metų I. Kolomoiskis vėlai šeštadienį pasirodė Kyjivo Ševčenkos apygardos teisme, jis vilkėjo Ukrainos vėliavos spalvų geltonus marškinėlius ir mėlyną džemperį. Per 2019 m. prezidento rinkimus I. Kolomoiskis palaikė V. Zelenskio kandidatūrą. Prieš tapdamas prezidentu, V. Zelenskis išgarsėjo kaip komikas, vaidinęs I. Kolomoiskiui priklausančiame televizijos kanale.

Pernai vasarį Rusijai įsiveržus, V. Zelenskis ne kartą žadėjo kovoti su korupcija Ukrainoje, tai – svarbiausias Vakarų sąjungininkių Kyjivui keliamas reikalavimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją