200 sunkvežimių, Rusijos teigimu, atgabeno maisto atsargų, elektros generatorių, gydymo priemonių, drabužių ir geriamo vandens. Krovinys iš viso sudaro 2 tūkst. tonų.

Trečiasis konvojus kirto Ukrainos sieną nepatikrintas nei Ukrainos muitinės pareigūnų, nei Nacionalinio Raudonojo Kryžiaus atstovų. 

„Konvojus atvyko“ į pašauktinių kontroliuojamą Donecko miestą, sunkvežimiai dabar iškraunami, sakė naujienų agentūrai AFP ministerijos atstovas Aleksandras Drobiševskis.

Kad į Donecko teritoriją šeštadienį iš Rusijos Rostovo srities įvažiavo humanitarinės pagalbos krovinį gabenantys sunkvežimiai, patvirtino ten esantis „Interfax“ korespondentas.

Pasak jo, „Kamazai“ važiavo keliomis grupėmis; viena jų jau iškraunama.

Rusijos nacionalinio krizinių situacijų valdymo centro vadovas Vladimiras Stepanovas tikino, kad „humanitarinės pagalbos“ teikimas neturėtų būti nutrauktas.

„Humanitarinės pagalbos teikimo darbai vyksta. Rusijoje formuojamos savanorių grupės. Ypač ruošiamasi žiemai“, - tvirtino V. Stepanovas.

DELFI primena, jog rugpjūtį Maskva pasiuntė beveik 300 sunkvežimių, kurie, jos teigimu, vežė humanitarinę pagalbą Rytų Ukrainai. Vakarai ir Kijevas tąkart baiminosi, kad ši kolona gali būti „Trojos arklys“ su ginklais ir net kariais.

Vėliau, sunkvežimiams kirtus Ukrainos sieną, paaiškėjo, jog vilkikai yra pustuščiai, o jais, Kijevo teigimu, gabenti vos du produktai – druska ir vanduo. Rugsėjo pradžioje Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka pareiškė, jog baltais vadinamos „humanitarinės kolonos“ sunkvežimiais į Rusiją buvo išvežti Ukrainoje žuvę rusų kariai

Rusijos žiniasklaida tuo metu skelbė, jog rugpjūtį į Ukrainą pasiųsta kolona gabeno daugiau kaip 1,8 tūkst. t krovinių, tarp kurių buvo medicininės įrangos, kūdikių maisto, miegmaišių ir elektros generatorių. Antrasis „humanitarinės pagalbos“buvo pristatytas rugsėjo 13-ąją, taip pat netikrintas nei Kijevo, nei Raudonojo Kryžiaus pareigūnų.