„Šis veikėjas yra vienas pagrindinių Rusijos agresyvios politikos ir Ukrainos žmonių genocido ideologų. Daugybėje savo kalbų, spaudoje ir publikacijose jis jau daugiau kaip 10 metų neigia Ukrainos kaip suverenios valstybės egzistavimą, ragina Rusijos kariuomenę ją užimti ginklu“, – rašoma pranešime.

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, A. Duginas vienas pirmųjų viešai palaikė invazines pajėgas ir teisino karo nusikaltimus prieš Ukrainą. SBU inicijuoti kalbos ir lingvistiniai tyrimai patvirtino nusikalstamą A. Dugino veiklos pobūdį.

Generalinė prokuratūra „Telegram“ pranešė, kad nuo 2022 metų gegužės propagandistas rašė ir platino turinį socialiniame tinkle „Vkontakte“ (uždraustame Ukrainoje), kuriame ragino „išvaduoti“ visą Ukrainą, ne tik Chersono ar Donbaso regionus, ir kartu su Rusija sukurti „naują valstybę, tikrą imperiją, turinčią misiją ir dvasią, stačiatikių karalystę“.

Be to, įtariamasis viešai ragino sunaikinti priešą – Ukrainą – ir jos gyventojus iki paskutinio, surengti raketų atakas prieš Ukrainos miestus, įskaitant Kyjivo centrą.

Kadangi nusikaltėlis slapstosi nuo teisingumo Rusijos teritorijoje, SBU imasi visapusiškų priemonių patraukti jį atsakomybėn.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, SBU pateikė kaltinimus už akių Rusijos federalinės jūrų ir upių transporto agentūros („Rosmorrechflot“) vadovui Zacharijui Dziojevui, kuris organizavo Rusijos karių perkėlimą į Ukrainą keltais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją