Kaip praneša „Ukrinform“, pareigūnas tai sakė interviu „Amerikos balsui“.

„Putinas nėra pasirengęs jokioms deryboms. Putinas ir jo aplinka tokiais pareiškimais siekia sumažinti paramą mūsų šaliai. Jie skleidžia šias melagienas, kad esą yra pasiruošę deryboms“, – pažymėjo O. Danilovas.

Jis priminė aiškią Ukrainos poziciją šiuo klausimu – prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulės 10 punktų.

„Derybos, kurias siūlo Rusijos Federacija, gana paprastos – tai mūsų kapituliacija. Mes negalime sau leisti pasiduoti šaliai, kuri pradėjo mus naikinti dar praėjusių metų vasario 24 d. Mes ir toliau žengsime į pergalę“, – sakė NSGT sekretorius.

Paklaustas, kaip jis vertina Ukrainos kontrpuolimą, O. Danilovas pareiškė, kad Ukrainoje kariauja ir padėtis yra labai sudėtinga.

„Žinoma, mes norėtume, kad padėtis būtų kur kas geresnė mūsų teritorijų vadavimo požiūriu. Kai kas labai nori, kad mes atsisakytume savo teritorijų, todėl noriu visiems paaiškinti, kad mes turime Konstituciją, kuri aiškiai apibrėžė mūsų šalies teritorijas“, – sakė O. Danilovas.

Jis priminė Ukrainos kariuomenės laimėjimus Juodojoje jūroje, pažymėdamas tą faktą, kad sunaikinta 20 proc. Rusijos laivyno.

„Dar kartą pabrėšiu: kai teigiama, kad mūšio lauke nepasiekėme rezultatų, tai nevisiškai atitinka tikrovę. Kasdien mūsų valstybės teritorijoje utilizuojame daug Rusijos kareivių ir ginklų“, – sakė NSGT sekretorius.

O. Danilovas taip pat pakomentavo pranešimus, kad Vakarų šalys 30 proc. sumažino 155 mm kalibro artilerijos sviedinių tiekimą Ukrainai. Anot jo, ginkluotės tiekimas ateinančiais metais „bus ne blogesnis nei šįmet“.

„Tai bus nelengvi ir sudėtingi metai. Svarbių sprendimų priėmimo, pirmiausia – fronte, metai. Labai norėčiau, kad tai būtų mūsų pergalės, mūsų bendros su partneriais pergalės prieš priešą metai“, – apibendrino O. Danilovas.

„Ukrinform“ primena, jog Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis per spaudos konferenciją gruodžio 19 d. pareiškė, kad derybų su Rusija klausimas šiuo metu nėra aktualus.