Ukrainos rytuose Donecko mieste į mitingą už valstybės vienybę žygiavusius žmones užpuolė beisbolo lazdomis ir metalo strypais apsiginklavę prorusiški maištininkai, sužeista keliolika žmonių, savo akimis matė naujienų agentūros AFP reporteris.

Sužeistuosius greitosios pagalbos mašinos nuvežė į Donecko ligonines. Šis miestas yra vienas iš keliolikos, kuriame prorusiški separatistai yra užėmę administracijos pastatus ir nepripažįsta Kijevo valdžios.

Ten buvę dar keli Europos žurnalistai tinkle „Twitter“ pranešė, kad juos taip pat puolė prorusiškos grupės, tad teko bėgti. Pasak žurnalistų, Ukrainos riaušių policija stovėjo netoliese ir net nemėgino tramdyti smurtautojus.

Rusijos valstybinė žiniasklaidą šį incidentą pristatė kaip prorusiškų „savigynos grupių“ susirėmimą su Kijevą palaikančiais „ultranacionalistais“.

Žiaurumai dar labiau skatina neramumus, dėl kurių kurstymo ES ir JAV kaltina Rusiją,nes ši šitaip norinti destabilizuoti Vakarų remiamą vyriausybę Kijeve.

Donecke nugriaudėjo sprogimas, yra aukų

Donecko srityje buvo sužeisti du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, vykdantys tarnybines pareigas, vienas iš jų mirė, praneša UNIAN. 

„Vykdant tarnybines pareigas, kasdienės kontrolinės inžinerinių užtvarų apžiūros metu buvo sužeisti du karinės tarnybos kariai, tarnaujantys pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sutartį. Preliminariais duomenimis, kariai sužeisti sprogus nežinomos kilmės savadarbiam sprogstamajam užtaisui“, – teigiama Ukrainos gynybos ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Sužeistiesiems įvykio vietoje suteikus pirmąją medicinos pagalba, jie buvo skubiai kariniu sraigtasparniu nugabenti į Charkovo Šiaurės regiono karo medicinos klinikinį centrą.
Transportavimo metu vienas iš sužeistųjų mirė.