Ukrainos ir ES vėliavomis apsisiautę protestuotojai, kai kurie – su vaikais ant pečių, giedodami nacionalinį himną mojavo žibintuvėliais ar mobiliaisiais telefonais, kai laikrodis Maidanu vadinamoje aikštėje išmušė vidurnaktį.

„Maidanas yra ta vieta, kur reikia būti sutinkant Naujuosius metus. Čia šiemet vyko svarbiausi dalykai“, - sakė bitininkas Volodymyras Drumašynas, kuris į Kijevą atvyko iš Čerkasų, esančių 200 km į pietus nuo sostinės.

Kijevo Nepriklausomybės aikštė protestų judėjimo būstinė buvo nuo pat to laiko, kai V.Janukovyčius lapkričio pabaigoje atsisakė pasirašyti Asociacijos sutartį su ES. Vėliau protestuotojų pyktį pakurstė tai, kad jis priėmė finansinę pagalbą iš Rusijos.

Protestuotojai aikštėje yra įsirengę stovyklą ir pasistatę barikadas, kad į rajoną nepatektų saugumo pajėgos.

Kalinama buvusi premjerė Julija Tymošenko, kuri, kaip sako šalininkai, už grotų yra laikoma siekiant išstumti ją iš politikos, perdavė žinią šventusiems žmonėms – jos laišką perskaitė vienas sąjungininkų.

„2014 metais šalis pradės kratytis diktatūros. Tai bus metai laisviems ukrainiečiams“, - sakė J.Tymošenko ir pridūrė, kad protestų judėjimas buvo „pagrindinė metų – ir dešimtmečio – sėkmė“.

„Žinau, kad vieną dieną drauge giedosime himną Maidane“, - pridūrė ji.

V.Janukovyčius sveikinime šaliai pripažino, kad 2013-ieji buvo „sunkiausi metai per Ukrainos istoriją“ nuo jos nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais.