Pasak Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“, O. Zelenska sakė siekianti „radikalesnės“ paramos Ukrainai kovoje prieš Rusiją.

Pietų Korėja, devinta pagal dydį pasaulyje ginklų eksportuotoja, siuntė humanitarinę pagalbą Ukrainai, taip pat pardavė tankų ir haubicų Lenkijai. Tačiau ji jau seniai laikosi politikos netiekti ginklų į aktyvių konfliktų zonas.

Interviu agentūrai „Yonhap“ O. Zelenska taip pat teigiamai atsakė į klausimą, ar Ukraina planuoja pakviesti prezidentą Yoon į Kyjivą. Ji atsakė, kad Ukraina „visada laukia atvykstant draugų“.

„Toks vizitas būtų didelis palaikymas ukrainiečiams, nes tai būtų būdas pasidalyti mūsų išgyvenamo karo patirtimi, bent jau vieną mūsų gyvenimo dieną“, – sakė O. Zelenska interviu.

Yoon išreiškė Pietų Korėjos žmonių „paramą ir solidarumą Ukrainai ir mūsų gilią užuojautą aukų šeimoms“, nurodė jo biuras.

„Jokiomis aplinkybėmis nebus toleruojamas jėgos naudojimas ir nežmoniški veiksmai, dėl kurių siaubingai nukenčia nekalti žmonės, ypač moterys ir vaikai“, – sakė Yoon.

Prezidento kanceliarija praėjusį mėnesį pareiškė, kad Seulo sprendimas, ar siųsti karinę pagalbą Kyjivui, priklausys nuo Rusijos veiksmų. Pasak jos, didelis išpuolis prieš civilius gyventojus gali pakeisti požiūrį.

Antradienį Rusija dronais ir balistinėmis raketomis smogė sostinei Kyjivui. Ukrainos gynybos pajėgos šį smūgį pavadino itin sudėtingu. Naujausia ataka prieš Ukrainos sostinę surengta po to, kai V. Zelenskis iš Berlyno, Paryžiaus ir Londono gavo daugybę naujų pažadų dėl ginklų tiekimo.

„Kai namuose yra nusikaltėlis, šeimininkams akivaizdžiai reikia ne tik humanitarinės pagalbos, maisto ir vaistų, bet ir kažko radikalesnio, kad nusikaltėlis būtų išvytas, – sakė O. Zelenska agentūrai „Yonhap“. – Mes visiems sakome – duokite mums priemonių, ir mes išvarysime nusikaltėlį iš savo namų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją