Tai pirmadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas, praneša „Ukrinform“.

„Jie atakavo iš įvairių pusių. Šį kartą buvo užpultas mūsų rytinis forpostas – Dnipras. Dronai kamikadzės skrido iš įvairių pusių: iš pietų ir iš šiaurės, todėl buvo paskelbtas oro pavojus, kai iškilo grėsmė, kad šios bepilotės skraidyklės prasiverš. Dronai kamikadzės skirti oro gynybai įveikti, bet, kaip matome pietų ir rytų kryptimis, buvo sunaikinta 20 dronų“, – sakė pareigūnas.

Tačiau jis pabrėžė, kad Ukrainos oro gynyba neturi pakankamai pajėgumų balistinėms raketoms atremti.

„Deja, neturime pakankamai priemonių prieš balistiką. Turime „Patriot“ sistemų, tačiau akivaizdu, jog to tikrai nepakanka, kad būtų uždengtos visos reikiamos kryptys, visi didieji miestai, visi svarbūs kritinės infrastruktūros objektai. Priešas šiandien taikėsi būtent į tokius objektus Dnipre, karinius ir infrastruktūros objektus“, – J. Ihnatas.

Anot jo, Ukraina šiuo metu laukia sistemų SAMP/T, kurios taip pat netrukus pradės kovinį budėjimą.

„Mūsų Ukraina didelė, ir mums reikia daugiau šių priemonių“, – pabrėžė pareigūnas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 22-osios naktį okupantai rusai atakavo karinius ir infrastruktūros objektus Dnipre. Jie paleido 16 įvairaus tipo raketų ir 20 smogiamųjų dronų „Shahed-136/131“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją